aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Στην Κύπρο το αργεντίνικο πολυεργαλείο

Απόλλων: Στην Κύπρο το αργεντίνικο πολυεργαλείο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σήμερα αναμένεται στην Κύπρο ο Φακούντο Περέιρα και αν όλα πάνε καλά με τις ιατρικές εξετάσεις, θα ανακοινωθεί και επίσημα από τον Απόλλωνα. Με την απόκτηση του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού, οι κυανόλευκοι βάζουν στο έμψυχο δυναμικό τους έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές. Να οργανώνει, να μαρκάρει, να επιτίθεται από τον άξονα και τα άκρα, αλλά, το σπουδαιότερο, να βγάζει πάθος στο παιχνίδι του.

Ο Περέιρα θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στον επόμενο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπως φυσικά και ο Ρίτσιαρντ Σούμα, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ένα θέμα που είναι σε εξέλιξη και κρατάει σε αγωνία και τους φίλους της ομάδας είναι αυτό του Βαλεντίν Ρομπέρζ. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός έχει προσεγγιστεί από την πρωταθλήτρια Ρουμανίας Κλουζ, που κατέθεσε μάλιστα μια δελεαστική πρόταση στον Απόλλωνα. Ο 31χρονος αμυντικός το σκέφτεται και το πιο πιθανό είναι πως το θέμα του, θετικά ή αρνητικά, θα τελειώσει εντός της εβδομάδας και αμέσως μετά τον επαναληπτικό με τη Στούμπρας.

Ο Ρομπέρζ ήταν από τους αναντικατάστατους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα την τελευταία διετία, με εξαιρετική προσφορά, ωστόσο ισχύει πάντα το ουδείς αναντικατάστατος. Αν τελικά Απόλλων και Ρομπέρζ πουν το ναι στην πρόταση των Ρουμάνων, ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει άλλη έτοιμη επιλογή για την ομάδα του. Εκτός του Γιούστε, οι κυανόλευκοι έχουν ως επιλογές για τα στόπερ τους Χάμπο Κυριάκου, Καρώ και Λ. Κυριάκου. Χρειάζονται όμως έμπειρη και ηγετική επιλογή. Θυμίζουμε πως και πέρσι τέτοια περίοδο, είχε προκύψει θέμα αποχώρησης με τον Βινίσιους, ο οποίος παραχωρήθηκε τελικά στη Στεάουα και στη θέση του ο Απόλλων έφερε τον Γιούστε. Η ζωή κάνει κύκλους και στο ποδόσφαιρο κάποια θέματα είναι αναπόφευκτα.

Οι αντικαταστήσεις ποδοσφαιριστών είναι στο πρόγραμμα όλων των ομάδων και το ίδιο ισχύει για τον Απόλλωνα, ο οποίος προς το παρόν έχει στο μυαλό του αποκλειστικά τον επαναληπτικό με τη Στούμπρας. Οι Λιθουανοί έκαναν την έκπληξη κερδίζοντας στο δικό τους περιβάλλον με 1-0 και κανείς στο στρατόπεδο της ομάδας της Λεμεσού δεν μπορεί να φανταστεί πως θα έχει συνέχεια στο ΓΣΠ η περιπέτειά τους. Ο στόχος είναι η ανατροπή και η πρόκριση και η τεχνική ηγεσία αυτό έχει στο μυαλό της. Το γκολ που δέχθηκαν στο «Άλιτους» δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις φιλοδοξίες των ποδοσφαιριστών του Σωφρόνη Αυγουστή να περάσουν στον επόμενο γύρο. Ούτε βροχές ούτε «λίμνες» θα έχει την Πέμπτη στο στάδιο της πρωτεύουσας. Σε ιδανικές συνθήκες, ο Απόλλων αναμένεται να κάνει το παιχνίδι του και να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στον β’ προκριματικό γύρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ