aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Όταν ο πρόεδρος επέλεγε Σωφρόνη

Απόλλων: Όταν ο πρόεδρος επέλεγε Σωφρόνη

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η διαφορά από την προ του Σωφρόνη Αυγουστή περίοδο, με την τωρινή είναι τεράστια. Ο Απόλλων, είναι αήττητος και αν κερδίσει και την Ανόρθωση την Κυριακή θα έχει νικήσει όλες τις ομάδες της πρώτης εξάδας. Με νίκη, όλα θα είναι ακόμη καλύτερα και η ομάδα θα μπει στην τελική φάση με την καλύτερη ψυχολογία. Με τον ΑΠΟΕΛ, έχουν αναδείξει όλα τα στοιχεία που καταξιώνουν ένα σύνολο, σε ρυθμούς πρωταθλητισμού. Οι κυανόλευκοι βγάζουν ποιότητα, έχουν πάθος και πλάνο στο παιχνίδι τους και όταν ακόμη προκύψουν δυσκολίες έχουν τις λύσεις να τις ξεπερνούν.

Αποδείχτηκε λοιπόν σοφή η κίνηση του Νίκου Κίρζη να αναθέσει τα ηνία στον Κύπριο τεχνικό. Ήθελε κότσια και από τους δύο άνδρες, πρώτα από τον Κίρζη για να πάρει την απόφαση να τοποθετήσει τον Αυγουστή πρώτο προπονητή, αλλά και από τον Κύπριο τεχνικό, ο οποίος όταν ανέλαβε το πιο μεγάλο φορτίο της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας τόλμησε και δικαίωσε τον πρόεδρο της ομάδας. Ο πρώην τερματοφύλακας του Απόλλωνα, αποθεώθηκε από τον κόσμο της ομάδας ως ποδοσφαιριστής, απέκρουσε πολλά πέναλτι στην καριέρα του, κέρδισε τίτλους με τον Απόλλωνα και ο κόσμος τον υποδέχθηκε σαν ήρωα όταν οι κυανόλευκοι επέστρεψαν από την Τσεχία με την πρόκριση σε βάρος της Γιάπλονετς τον Οκτώβριο του 1998.

Είναι άλλο όμως να έχεις τις τύχες ολόκληρης της ομάδας, να μπορείς να γνωρίζεις τα προβλήματα όλων των ποδοσφαιριστών σου, να τα επιλύνεις και να τους κάνεις να σε νιώθουν σαν φίλο και αδελφό. Ο Αυγουστή βρήκε το κουμπί των ποδοσφαιριστών, δεν αδικεί κανένα και κρατά τις ισορροπίες, όσο δεν τις κράτησε ποτέ κανένας στον Απόλλωνα. Η δική του παρουσία, μπορεί να συγκριθεί με αυτές των Ντίτελμ Φέρνερ, όταν με τον Γερμανό προπονητή, ο Απόλλων κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα (1990-91), αλλά και με τον Μπερντ Στάνγκε (2005-06), όταν οι κυανόλευκοι κατέκτησαν τον τελευταίο τους τίτλο πρωταθλήματος. Όλα φαίνονται όμορφα κι ωραία, όλοι δουλεύουν σε ρυθμούς πρωταθλητισμού, μάλιστα τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα, από τα προηγούμενα χρόνια. Και γι’ αυτό η καλή πορεία του Απόλλωνα και οι αντιστάσεις στα δύσκολα, μόνο τυχαία δεν είναι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ