aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Αλλιώς τα σχεδίασε κι αλλιώς εξελίχθηκαν

Απόλλων: Αλλιώς τα σχεδίασε κι αλλιώς εξελίχθηκαν

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Θα μπορούσε να έπαιρνε τη νίκη, ακόμη και αγωνιζόμενος ο Απόλλων με δέκα ποδοσφαιριστές, όμως στο τέλος εκείνο που μετρά είναι το τελικό σκορ. Άφησε δύο βαθμούς στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», με τη διαφορά από την κορυφή ν’ ανεβαίνει στο -5.

«Τώρα, όμως, αρχίζει η μάχη για τον τίτλο», λένε στην ομάδα που παρά το 0-0 έδειξε πως θα πολεμήσει με όλες τις δυνάμεις για τον τίτλο. Οι κυανόλευκοι έχασαν δύο βαθμούς απέναντι στην Ανόρθωση, αλλά δεν νιώθουν απογοητευμένοι.

Παράπονα έχουν μόνο από τη διαιτησία. Με διπλωματικό τρόπο, ο Φανούριος Κωνσταντίνου μίλησε για έλλειψη σεβασμού από κάποιους προς την ομάδα του, εννοώντας προφανώς τη διαιτησία και δη τις αποφάσεις του Χρίστου Νικολαΐδη. «Στο ίδιο άθλημα βλέπουμε να εφαρμόζονται διαφορετικά οι κανονισμοί…», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα.

Βαθμοί θα χαθούν απ’ όλους και στην ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή αυτό που έχει σημασία είναι να επανέλθει άμεσα στις νίκες και να διατηρηθεί κοντά στους πρωτοπόρους. Τους ποδοσφαιριστές περιμένουν δέκα ντέρμπι και έχουν σε όλα τον ίδιο στόχο. Δηλαδή, το βαθμολογικό κέρδος, δείχνοντας έως τώρα ότι μπορούν να δικαιωθούν στο τέλος.

Στη Λάρνακα, οι κυανόλευκοι ατύχησαν όταν πολύ νωρίς (16ο λεπτό) οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν με την αποβολή του Σεμέδο. Από εκείνο το σημείο φάνηκαν οι δυσκολίες, όμως οι παίκτες είχαν πάθος, έτρεξαν και έβαλαν δύσκολα στην Ανόρθωση.

Ωστόσο, με ποδοσφαιριστή λιγότερο, τα πράγματα ήταν δύσκολα. Παρότι από πλευράς τακτικής η ομάδα είχε καλή λειτουργία, δεν είχε όσους παίκτες χρειαζόταν για να φτάσει στο γκολ. Ο τεχνικός του Απόλλωνα υποχρεώθηκε να αποσύρει τον Παπουλή στο ημίωρο για να μεταφέρει τον Χάμπο Κυριάκου στη μεσαία γραμμή, βάζοντας τον Πελαγία στο παιχνίδι, δίπλα από τον Βινίσιους.

Έπειτα, απέσυρε τον Πίεχ και έβαλε τον Γκιέ Γκιέ, που είναι πιο καλός στις ξαφνικές επιθέσεις. Αν και στα τελευταία λεπτά ο Ιβοριανός αγωνιζόταν με ενοχλήσεις, οι χθεσινές εξετάσεις δεν έδειξαν πως αντιμετωπίζει κάτι το σοβαρό.

Αλλιώς σχεδίασε την τακτική της ομάδας ο Αυγουστή και αλλιώς υποχρεώθηκε να… δει το παιχνίδι στην εξέλιξή του. Αλλά και με τις δυσκολίες που συνάντησαν, οι κυανόλευκοι παρουσιάστηκαν με ψηλό δείκτη απόδοσης (ιδιαιτέρως στο δεύτερο μέρος), κατέθεσαν και πάλι χαρακτήρα και γενικά, απέδειξαν πως έχουν πολύ καλό έμψυχο δυναμικό, ικανό για να τα δώσει όλα μέχρι το τέλος.

Στα αρνητικά του αγώνα είναι πως εκτός από τον Σεμέδο, χάνει για το επόμενο παιχνίδι τον Κυριάκου που αντίκρισε την τέταρτη κίτρινη κάρτα. Επανέρχονται όμως οι Σατσέτι, Ρομπέρζ και Σαρδινέρο. Συνεπώς υπάρχουν λύσεις και δεν υπάρχει κανένας φόβος για τη συνέχεια, αφού όσοι χρησιμοποιούνται παρουσιάζονται απόλυτα έτοιμοι.

Ποια απογοήτευση, τώρα έχει ντέρμπι

Την περασμένη εβδομάδα, η διαφορά από την κορυφή ήταν στο -3, αλλά από προχθές ανέβηκε στο -5. Μη φανταστεί κανείς πως επικρατεί απογοήτευση στον Απόλλωνα. Μάλλον το αντίθετο, γιατί κατάφεραν με δέκα παίκτες να μείνουν όρθιοι σε μια δύσκολη έδρα. Η προσοχή τους είναι αποκλειστικά στραμμένη στο παιχνίδι με την ΑΕΛ που έχει οριστεί να διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου (19:00).

Δεν τους απασχολούν τα προβλήματα του επικείμενου αντιπάλου και το μόνο που έχει στο μυαλό ο Σωφρόνης Αυγουστή, είναι η ομάδα του να παρουσιαστεί πανέτοιμη για να επιστρέψει στις νίκες. Πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ  και ασφαλώς ο Απόλλων θέλει να κάνει ποδαρικό στο πρώτο ντέρμπι της τελικής φάσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ