aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΞυπόλητος… στα αγκάθια ο ΑΠΟΕΛ

Ξυπόλητος… στα αγκάθια ο ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Άθλημα χημείας, θέλησης, ποιότητας, πάθους είναι πρωτίστως το ποδόσφαιρο και όχι μαθηματικών εξισώσεων. Και ο ΑΠΟΕΛ προχθές απέναντι στην ΑΕΚ ούτε χημεία είχε, ούτε τουλάχιστον τα βασικά έκανε για να δικαιολογήσει την παρουσία του. Ήταν χαμένος στη… μετάφραση, ξυπόλυτος στα αγκάθια, μοιάζοντας με κέρμα που το κυλάς στην κατηφόρα. Και πλέον, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά στην εξασφάλιση του εισιτηρίου για τον τελικό του κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης: Eπιστολή ΑΠΟΕΛ για άμεση απόσυρση του προσωρινού μέτρου ταυτοποίησης

Ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε τίποτα στη Λάρνακα, λοιπόν, έδειξε μια κάκιστη εικόνα, πληρώνοντας την ανυπαρξία του. Θα μπορούσε να διασυρθεί, αν αναλογιστεί κανείς ότι η αντίπαλος μέτρησε δύο δοκάρια και άλλες κλασικές ευκαιρίες. Η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ «σερνόταν» εντός των τεσσάρων άσπρων γραμμών και δεν κατάφερε ποτέ να σταθεί στα πόδια της, με εξαίρεση τα τελευταία στάδια. Η εικόνα που έβγαλε στην «Αρένα» δεν έχει προηγούμενο. Ο ΑΠΟΕΛ έχει πετύχει μεγάλες νίκες εκτός έδρας, έχει γνωρίσει ήττες εκτός έδρας, αλλά σας προκαλώ να θυμηθείτε άλλη τέτοια εξέλιξη ενός 90λέπτου τα τελευταία χρόνια. Δύσκολα μάλλον θα θυμάστε…

Διαβάστε επίσης: Δώνης: «Υπήρχαν κάποια θέματα στον ΑΠΟΕΛ»

Όλοι άρχισαν να καταλαβαίνουν από πολύ νωρίς πως ο Θρύλος θα αντιμετώπιζε αφάνταστες δυσκολίες στο να πάρει την μπάλα και να ανέβει ψηλά. Αλλά υπάρχει μια απόσταση από τη δυσκολία έως την ανυπαρξία. Η εικόνα του πρώτου τουλάχιστον ημιχρόνου υποθέτω πως θα έκανε τους πάντες να καταλάβουν ότι ασφαλώς δεν έφταιγε το γρήγορο γκολ των κιτρινοπράσινων. Και δεν είναι πως το ματς έγινε άναρχο και ο ΑΠΟΕΛ παρασύρθηκε. Δεν είναι πως μπήκε με ορμή, είχε λανθασμένο σχέδιο και τιμωρήθηκε στην κόντρα. Ποια επίθεση και ποια απειλή; Ο ΑΠΟΕΛ των 83 τερμάτων στο πρωτάθλημα έκανε την πρώτη τελική, 15 λεπτά πριν από την εκπνοή του ματς!

Διαβάστε επίσης: «Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια οικογένεια…»

Κάποιοι θα πουν πως η προσέγγιση του προπονητή με τις δέκα αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά και η διάθεση των ποδοσφαιριστών φανέρωνε πως το μυαλό τους δεν ήταν στο ματς κυπέλλου, αλλά στο πρωτάθλημα και δη στο ραντεβού της Κυριακής πάλι στην «Αρένα» με την ΑΕΚ. Τέτοια εικόνα όμως δεν σηκώνει μεγάλη κουβέντα για πρόσωπα, διατάξεις και λογική. Ας μην τρελαθούμε κιόλας. Εξάλλου, όσοι αγωνίσθηκαν ήταν ξεκούραστοι, ανήκουν στον μόνιμο πρωταθλητή, πληρώνονται πολύ καλά και οφείλουν τουλάχιστον να δικαιολογούν την παρουσία τους στο ρόστερ. Και προχθές οι πλείστοι δεν τη δικαιολόγησαν. Είναι σίγουρα οξύμωρο να αφήνεις την αντίπαλο να σου «τρυπά» σε τόσες φάσεις την αμυντική διάταξη. Είναι σίγουρα οξύμωρο να αφήνεις τόσους χώρους στους κινητήριους μοχλούς της ΑΕΚ και να μην έχεις παίκτη στον χώρο τους. Είναι περίεργο να βλέπεις τόσες χαμένες μονομαχίες. Είναι περίεργο να μην μπορείς να οργανωθείς και να ανταλλάξεις τέσσερις-πέντε πάσες στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης.

Ο ΑΠΟΕΛ έχασε από μια ομάδα που εμφανίστηκε κατά πολύ ανώτερή του. Ξύπνησε από τον λήθαργο στα τελευταία λεπτά, αλλά ήταν πάρα πολύ αργά. Ήταν ανίκανος να διαχειριστεί την κατάσταση, χωρίς αυτοπεποίθηση, συνοχή και κυρίως σκληράδα στο παιχνίδι του. Χωρίς αρχή, μέση και τέλος, χωρίς άμυνα, κέντρο και επίθεση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ