aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΞυπνάνε άσχημες μνήμες από τους πρωτευουσιάνους του Καζακστάν

Ξυπνάνε άσχημες μνήμες από τους πρωτευουσιάνους του Καζακστάν

Η τρίτη στη σειρά ομάδα που βγήκε μέσα από τα μπαλάκια της κληρωτίδας για τον β’ όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ όπου συμμετάσχει ο ΑΠΟΕΛ, ξύπνησε άσχημες μνήμες σε όλους στον σύλλογο.

Ο λόγος ασφαλώς για την  ΦΚ Αστανά του Καζακστάν, η οποία εδρεύει στην ομώνυμη πρωτεύουσα της χώρας και στην περσινή σεζόν 2015-16, ήταν αυτή που απέκλεισε τους γαλαζοκίτρινους στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (ήττα 0-1 στο Καζακστάν και ισοπαλία 1-1 στο ΓΣΠ).

Η Αστάνα φέτος άρχισε την ευρωπαϊκή της πορεία από τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας την Ζαλγκίρις Βίλνιους. Ακολούθως αγωνίστηκε με την Σέλτικ από την οποία αποκλείστηκε για να προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μέσω των πλέι οφ κόντρα στην Μπάτε.

Όταν η Αστάνα απέκλεισε πέρυσι τον ΑΠΟΕΛ, έγινε η πρώτη ομάδα από το Καζακστάν που προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προπονητής: Στανιμίρ Στοΐλοφ από το καλοκαίρι του 2014 (πρώην τεχνικός της Ανόρθωσης).

Έτος ίδρυσης: 2009.

Έδρα: Αστάνα Αρίνα.

Χωρητικότητα: 30.000.

Τίτλοι: 3 πρωταθλήματα Καζακστάν (2013-14, 2014-15 και 2015-16), 2 κύπελλα (2009-10, 2011-12), 2 Σούπερ Καπ (2010-11, 2014-15).

Τι έκανε πέρσι στο Καζακστάν: Κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Τι έκανε στην Ευρώπη φέτος: Αποκλείστηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από την Σέλτικ και στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισε την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Εξ ου και η συμμετοχή της στους ομίλους.

*Το πρωτάθλημα στο Καζακστάν ακόμη δεν άρχισε.

Δείτε πέρυσι πως αποκλείστηκε ο ΑΠΟΕΛ από την πρωταθλήτρια του Καζακστάν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ