aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΞεκάθαρο μήνυμα από Πρόδρομο και ΑΠΟΕΛ

Ξεκάθαρο μήνυμα από Πρόδρομο και ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Εύκολα, δύσκολα, πέρασε λοιπόν ο ΑΠΟΕΛ από την Ομόνοια, πετυχαίνοντας άλλη μια νίκη επί της «αιώνιου» αντιπάλου του, την 11η συνεχόμενη, σε αγώνα πρωταθλήματος, ενώ έκλεισε και μια πενταετία (από τις 6 του Απρίλη το 2013) αήττητος από τους «πράσινους». Η ουσία, ωστόσο, δεν είναι το σερί των γαλαζοκιτρίνων επί της Ομόνοιας, αλλά το ότι σε ένα ακόμα παιχνίδι, έστω και στο τέλος μίλησε η ποιότητα της ομάδας του Μπρούνο Μπαλταζάρ.

Πρώτα, όμως, χρειάστηκε να δοκιμαστούν οι αντοχές των οπαδών της ομάδας, σε επιπολαιότητες και αχρείαστες «τραβηγμένες» ενέργειες από παίκτες «πριμαντόνες», όπως ο Εμπεσίλιο, ο Σάλαϊ και ο Σόουζα κι ας σκόραραν και οι τρεις. Αντίθετα, παίκτες «εργάτες», όπως ο Μοράις, ο Ενσούε, ο Λάγο, ο Πολιάκοφ, έκαναν και με το παραπάνω τη δουλειά τους. Τέλος καλό, όλα καλά για τον ΑΠΟΕΛ, που συνεχίζει να καταδιώκει τον Απόλλωνα, ενώ περιμένει (και) τον μεθαυριανό πρώτο αγώνα για την ημιτελική φάση του κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης: «Βλέπουν και αυτοί ότι είμαστε κυνηγημένοι από παντού»

Το τίμημα της νίκης, πάντως, για τους πρωταθλητές, ήταν αρκετά βαρύ, αφού είδε να «χάνει» τους Αντωνίου και Καρλάο με τραυματισμούς και πλέον περιμένει την ιατρική γνωμάτευση και για τους δύο. Στοιχείο που, επίσης, δεν πέρασε απαρατήρητο ήταν και το κάλεσμα του προέδρου της ομάδας, Πρόδρομου Πετρίδη, σε «γενικό ξεσηκωμό» των οπαδών των γαλαζοκίτρινων.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ σε Κούμα: «Εξήγα μας γιατί δεν καταργείται τώρα»

Γενικά η χθεσινή νίκη, αλλά και η εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ αποτελούσε μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει στα επόμενα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο ΑΠΟΕΛ θα παίξει όλη τη χρονιά. Με ΑΕΚ εκτός έδρας και με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ! Για τους περσινούς πρωταθλητές αυτοί οι δύο αγώνες είναι όλα τα λεφτά και την προσπάθεια που κάνει για να κατακτήσει το έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το 27ο στην ιστορία του.

Διαβάστε επίσης: Απάντησε σε Πετρίδη ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ΑΠΟΕΛ

Ουσιαστικά το παιχνίδι με την ΑΕΚ την ερχόμενη βδομάδα στο «Αρένα» για τον ΑΠΟΕΛ μοιάζει με «το κλειδί του παραδείσου» κι αυτό με τον Απόλλωνα σε ένα δεκαπενθήμερο το «διαβατήριο» για να πετύχει κάτι που δεν πέτυχε ποτέ ξανά στην ιστορία του. Να κατακτήσει, δηλαδή, έξι πρωταθλήματα στη σειρά. Θεωρώ, μάλιστα, πως ο πρόεδρος της εταιρείας Πρόδρομος Πετρίδης γνώριζε, ήξερε και ήθελε να πει αυτά που είπε. Για τον απλούστατο λόγο πως, στέλνοντας το μήνυμα στον κόσμο της ομάδας και εφόσον οι οπαδοί της ομάδας (οργανωμένοι και μη) απαντήσουν «θετικά» στο «προσκλητήριο» του προέδρου, τότε ο ΑΠΟΕΛ θα αποκτήσει ένα ακόμα ισχυρό ατού στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση (και) του φετινού πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ