aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΒρήκε… φλέβα χρυσού ο ΑΠΟΕΛ!

Βρήκε… φλέβα χρυσού ο ΑΠΟΕΛ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ αφιέρωσε και εξακολουθεί να αφιερώνει μπόλικες ώρες στο πώς θέλει να συμπεριφέρονται επιθετικά οι ποδοσφαιριστές του. Οι ασκήσεις που άπτονται της τακτικής προφανώς ποικίλλουν, αναλόγως και από τον αντίπαλο που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα του. Ο Γιώργος Δώνης αποσκοπεί, γενικώς, στη δημιουργία των ρηγμάτων στην αντίπαλη αμυντική διάταξη ώστε η μπάλα να καταλήξει στο βάθος της εστίας, αντλώντας το μέγιστο της βαθμολογικής συγκομιδής σε μιαν αναμέτρηση.

Αλήθεια, με ποιον τρόπο ο Θρύλος έχει πετύχει τα 24 τέρματά του στις εντός και εκτός τειχών υποχρεώσεις; Δεν είχαμε άλλη επιλογή, από το να ξεσκονίσουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά, εντοπίζοντας την απάντηση. Καταρχάς, έδωσε έως τώρα 19 ματς (8 πρωτάθλημα, 10 Ευρώπη, 1 Σούπερ Καπ), στέλνοντας την μπάλα στο διχτάκι στα 13 εξ αυτών, από 6 σε πρωτάθλημα και Ευρώπη και 1 στο Σούπερ Καπ.

Το μεγάλο ατού του ΑΠΟΕΛ είναι η ανάπτυξη από τις πτέρυγες. Εκεί βρήκε… φλέβα χρυσού. Και αυτό δεν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά πηγάζει από τους αριθμούς. Συγκεκριμένα, 11 από τα 24 τέρματα που πέτυχαν οι γαλαζοκίτρινοι ήταν προϊόν πλαγιοκοπήσεων και μπαλιών που σέρβιραν στην αντίπαλη περιοχή, οι οποίες δεν έμειναν αναξιοποίητες. Βλέπετε, διαθέτουν ποιοτικούς εξτρέμ, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρουν (εν κινήσει) τον διάδρομο και να στείλουν (επικίνδυνα) την μπάλα στο αντίπαλο «κουτί». Κάτι που εκμεταλλεύονται στο έπακρο οι πρωταθλητές. Τα 6 από τα 10 τέρματα που πέτυχαν στο πρωτάθλημα προήλθαν από πλαγιοκοπήσεις, στην Ευρώπη τα 4 από τα 10 και άλλο 1 επιτεύχθηκε στο Σούπερ Καπ.

Τη δεύτερη καλύτερη… πηγή γκολ αποτελούν οι κάθετες πάσες. Σημείωσαν 6 συνολικά τέρματα με επιθέσεις που εξαπέλυσαν από τον άξονα (από 3 σε πρωτάθλημα και Ευρώπη), κάτι που αντικατοπτρίζει εν πολλοίς τις επινοήσεις των παικτών λίγο έξω από την περιοχή, αλλά και τις κινήσεις (στον κενό χώρο) κυρίως των προωθημένων.

Από 2 γκολ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη μετρούν οι γαλαζοκίτρινοι από εκτελέσεις κόρνερ, αριθμός ικανοποιητικός προσμετρώντας το γεγονός της δυνατότητας που δίνεται στην αντίπαλη αμυντική γραμμή για να στηθεί ώστε να αμυνθεί όσο γίνεται αποτελεσματικότερα. Δύο τέρματα λιγότερα προήλθαν από εκτέλεση πέναλτι (από 1 σε πρωτάθλημα, Ευρώπη) και άλλο 1, ήταν προϊόν «ριμπάουντ» από εκτέλεση πέναλτι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ