aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛTurbo κινητήρας στον θρύλο!

Turbo κινητήρας στον θρύλο!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

«Εδώ και τώρα, φέρτε πίσω τον Γιάννη Γιαννιώτα»… Δεν ήταν απλώς και μόνο μια επιθυμία, αλλά η απαίτηση των φίλων του ΑΠΟΕΛ από τη διοίκηση, μετά τους ξέφρενους πανηγυρισμούς της κατάκτησης του τίτλου. Έστω και αν γνώριζαν πως το «κλειδί» στην όλη ιστορία βρισκόταν στα χέρια του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Με αυτά και με αυτά, οι δύο μήνες αναμονής που μεσολάβησαν, τούς φάνηκαν λες και ήταν αιώνας. Ιδιαίτερα βλέποντας τον 23χρονο να έχει αρχικώς θετική παρουσία στα φιλικά ματς με την εθνική Ελλάδας και ακολούθως να σκοράρει σε παιχνίδι προετοιμασίας του Ολυμπιακού.

Τέλος καλό, όλα καλά, όμως! Για να ακριβολογούμε ο δρόμος είχε αρχίσει να ανοίγει μετά το «κόψιμό» του από τον Βίκτορ Σάντσεθ. Μπορεί να μην έγινε εφικτή η αγορά του ποδοσφαιριστή από τον σύλλογο του Πειραιά, ένεκα προφανώς των υψηλών οικονομικών απαιτήσεων της διοίκησης Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά ο δανεισμός του για έναν χρόνο χαρακτηρίζεται ως μεγάλη επιτυχία. Έκλεισε ένα σημαντικό κεφάλαιο που άπτεται του προγραμματισμού και πλέον στον ΑΠΟΕΛ πάνε για το άλλο, αυτό του επιθετικού που θα ισχυροποιήσει το σύνολο του Τόμας Κρίστιανσεν.

Γιατί είναι σπουδαία η επιστροφή Γιαννιώτα; Μιλάμε για τον παίκτη που στο δεύτερο μισό της λήξασας σεζόν αποτέλεσε σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ και η συμβολή του, τώρα, στην προσπάθεια εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κρίνεται αναγκαία. Μιλάμε για τον παίκτη που σε 20 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο (1.534 λεπτά) αποτέλεσε ηγετική φυσιογνωμία στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Ενδεικτικό είναι το στατιστικό στοιχείο που λέει πως με αυτόν στην ενδεκάδα ούτε σε ένα ματς δεν ηττήθηκε ο ΑΠΟΕΛ (16 νίκες, 4 ισοπαλίες). Αναφερόμαστε στον παίκτη που πέτυχε πέντε γκολ, τα τέσσερα εξ αυτών καθοριστικά, μοιράζοντας ισάριθμες ασίστ.

Πρόκειται για παίκτη που εκτός από έτοιμος αγωνιστικά, ξέρει πού ήλθε, ποιες είναι οι απαιτήσεις, με ποιους θα συνεργαστεί εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, οπότε και ο χρόνος προσαρμογής είναι μηδενικός.

Σίγουρα δεν είναι ο φαντεζί εξτρέμ, ούτε εκείνος που περιμένεις ότι θα κάνει… παπάδες με την μπάλα στα πόδια. Εντούτοις, ξέρεις ότι θα δώσει αυτό που μπορεί και κάτι παραπάνω. Δεν σταματά να τρέχει, να ασκεί πίεση. Γυρίζει για να καλύψει το μπακ, ακολουθεί το τακτικό πλάνο και είναι προσηλωμένος στο παιχνίδι. Και όλα αυτά, διανθίζονται με τον υπέρμετρο ζήλο για προσφορά, έστω και αν ορισμένες φορές ξεφεύγει. Τον… αισθάνεται η αντίπαλη άμυνα, είναι μαχητής και γενικά κάνει πολλές δουλειές εντός των τεσσάρων άσπρων γραμμών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ