aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛTον ΑΠΟΕΛ να τον σέβεστε!

Tον ΑΠΟΕΛ να τον σέβεστε!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Δεν ήταν λίγοι οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ και γενικά οι Κύπριοι ποδοσφαιρόφιλοι, οι οποίοι ανέμεναν την εξέλιξη της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης και εξέφραζαν την αισιοδοξία τους -έως βεβαιότητα-  ότι οι πρωταθλητές μας θα προκριθούν στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι ίσως το πλέον ενθαρρυντικό μήνυμα που πηγάζει από το ποδόσφαιρό μας. Μοναδικός εκφραστής του, βέβαια, ο ΑΠΟΕΛ ο οποίος ευρωπαϊκά έχει αλλάξει  επίπεδο.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι, πλέον, μία αξιόπιστη ποδοσφαιρική δύναμη που εμπνέει σεβασμό στη Γηραιά Ήπειρο. Μιλάνε άλλωστε τα επιτεύγματά του. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχει καταγράψει τόσες πολλές ευρωπαϊκές επιτυχίες που έχει αναγκάσει πολλές υπερδυνάμεις να του βγάλουν το καπέλο. Πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009. Δύο χρόνια αργότερα, οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν η αφετηρία, αφού ακολούθησε η πρόκριση στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τη σεζόν 2013-14, πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, και την αμέσως επόμενη περίοδο (2014-15) και πάλι πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρυσι και πάλι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Και στην τρέχουσα περίοδο, είναι τώρα στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και το ταξίδι συνεχίζεται. Όπως είπε κι ο Γιαννιώτας, «τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι».

Η χθεσινή προσπάθεια των γαλάζοκιτρίνων στηρίχθηκε στο σύνολο, αφού όσοι αγωνίστηκαν κατέθεσαν κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους. Ανάμεσά τους, όμως, υπάρχει κι ένας ανατέλλων αστέρας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δεν είναι άλλος από τον Πιέρο Σωτηρίου. Η δύναμη πυρός του ΑΠΟΕΛ. Το σκληρό νόμισμά του.

Ο Πιέρος αν συνεχίσει στα ίδια επίπεδα, αν συνεχίσει να σκοράρει τέτοιες γκολάρες, όπως η χθεσινή, τότε η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο θα φτάσει σε επίπεδα που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ. Και βέβαια, πολύ δύσκολα θα τον κρατήσουμε στα κυπριακά γήπεδα.

Οι Βάσκοι ήταν το ακλόνητο φαβορί κόντρα στους πρωταθλητές μας. Μόνο που τα βρήκαν μπαστούνια ακόμη και στην έδρα τους λόγω της εκπληκτικής αποτελεσματικότητας της ομάδας του Κρίστιανσεν. Κι όταν σε έναν αγώνα που έχεις τη συντριπτική υπεροχή δεν καταφέρνεις να αποκτήσεις το πάνω χέρι στην πρόκριση, στον… λάκκο της Λευκωσίας (κατά τον λάκκο των λεόντων στο Μπιλμπάο) θα το πληρώσεις ακριβά. Όπως κι έγινε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ