aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο ρεκόρ που κυνηγά ο ΑΠΟΕΛ

Το ρεκόρ που κυνηγά ο ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το ιστορικό «διπλό» επί του Ολυμπιακού Πειραιώς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την προηγούμενη αγωνιστική, δεν είχε μονάχα βαρυσήμαντη σημασία όσον αφορά στην πορεία πλεύσης του ΑΠΟΕΛ στον β’ όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Το απόλυτο στη συγκομιδή βαθμών στις δύο πρώτες στροφές σε φάση ομίλων είναι πρωτόγνωρο επίτευγμα για την ομάδα της Λευκωσίας.

Σε καμία από τις πέντε προηγούμενες φορές που συμμετείχε στα γκρουπ ευρωπαϊκής διοργάνωσης (τρεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, δύο στο Γιουρόπα Λιγκ) δεν κατάφερε να ντουμπλάρει τις επιτυχίες του στο ξεκίνημα, κάτι που πέτυχε τώρα, φτάνοντας έτσι στους έξι βαθμούς σε δύο αναμετρήσεις! Ούτε ακόμη και προ τετραετίας (ανεξαρτήτως αντιπάλων και διοργάνωσης), όταν έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού… Τότε είχε καταγράψει μία νίκη (2-1 επί της Ζενίτ) και μία ισοπαλία (1-1 με τη Σαχτάρ).

Το σπουδαιότερο όλων; Με τους έξι βαθμούς που μάζεψε η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν απέναντι σε Αστάνα και Ολυμπιακό, αυτομάτως βρίσκεται μόλις μία νίκη μακριά από την ισοφάριση της βαθμολογικής συγκομιδής σε φάση ομίλων, η οποία επίσης καταγράφεται στην ονειρεμένη και αξέχαστη σεζόν 2011-12.

Και εάν υπολογίσει κανείς πως σήμερα διεξάγεται μόλις η τρίτη αγωνιστική, με τέσσερα ολόκληρα 90λεπτα να απομένουν (δύο εκ των οποίων εντός έδρας), τότε ο ΑΠΟΕΛ έχει όλες τις πιθανότητες με το μέρος του για να ανεβάσει τον δικό του πήχη ακόμη πιο ψηλά, ιδιαιτέρως εάν φύγει από τη Βέρνη με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές.

Κυνηγά εν ολίγοις άλλο ένα ομαδικό ρεκόρ! Άλλη μια φορά δέχθηκε στο ξεκίνημα μονάχα ένα γκολ. Τη σεζόν 2009-10, όταν εξήλθε στην πρεμιέρα ισόπαλος χωρίς τέρματα με την Ατλέτικο και είχε ηττηθεί με 0-1 από την Τσέλσι (Ανελκά 18΄).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ