aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΘρύλος στον υπερθετικό βαθμό

Θρύλος στον υπερθετικό βαθμό

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Αυτή τη φορά τα είχε όλα! Όχι ότι ήταν λιγότερο καλός στους αγώνες με τη Ρεάλ και την Τότεναμ, αλλά από την άποψη πως προχθές ο ΑΠΟΕΛ συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε μαεστρικά την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, ήταν άριστα διαβασμένοι (ποδοσφαιριστές και κόουτς), έκλεισαν τους διαδρόμους προς το τέρμα (αρχικά) του Βάτερμαν και εν συνεχεία του Γουδίνιο. Είχαν πάθος, αποφασιστικότητα, έβαλαν δύναμη στη δύναμη των Γερμανών, έτρεξαν, πάλεψαν, ενώ αυτή τη φορά είχαν και ουσία στην επιθετική δραστηριότητα που ανέπτυξαν, όποτε είχαν την ευκαιρία.

Ο ένας βαθμός κάθε άλλο παρά λίγος είναι, έστω κι αν κάποιοι θεωρούν πως οι γαλαζοκίτρινοι μπορούσαν να έπαιρναν ολόκληρη την «πίττα» από τους Γερμανούς (όπως φυσικά μπορούσαν και να την έχαναν στην τελευταία φάση του αγώνα)! Με τον βαθμό δεν είναι μόνο ότι η «ζωή» του ΑΠΟΕΛ στη Τσάμπιονς Λιγκ εξακολουθεί να έχει νόημα, αφού δικαιούται να ελπίζει στην κατάκτηση της 3ης θέσης στον όμιλο. Είναι και το οικονομικό κέρδος (500.000 ευρώ), είναι και η ψυχολογία που ανέκτησε ολόκληρη η ομάδα, είναι και για το «γαμώ το», σε ένα όμιλο που πολλοί δεν του έδιναν πιθανότητες ούτε για πόντο, ούτε για (έστω και ένα) γκολ!

Το προχθεσινό παιγνίδι το «έζησαν» όλοι έντονα και το ήθελαν πολύ: Ποδοσφαιριστές, κόσμος, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και ειδικότερα ο Γιώργος Δώνης, που είπε «live» και το δικό του παράπονο, «ήθελα τη νίκη, γιατί ως προπονητής δεν έχω κερδίσει ποτέ σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ»! Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα το πόση σημασία είχε για τον ΑΠΟΕΛ ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Γερμανούς. Πέρα από τα πιο πάνω, οι γαλαζοκίτρινοι θα πάνε πλέον με άλλον αέρα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην «Αρένα», το Σάββατο, ενώ την μεσοβδομάδα (25/10) έχει δεύτερο «κολλητό» ντέρμπι με τον Απόλλωνα!

Όλα αυτά βέβαια ήταν γνωστά στον ΑΠΟΕΛ και πλέον επικεντρώνουν την προσπάθεια τους στα εντός των τειχών δρώμενα, αφού η επόμενη υποχρέωση τους στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι την 1η Νοεμβρίου, με την Ντόρτμουντ στο «Βεστφάλεν». Ένα παιγνίδι από το αποτέλεσμα του οποίου θα ξεκαθαρίσει κατά πάσαν πιθανότητα και η υπόθεση της 3ης θέσης στον όμιλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ