aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΘρύλος, με τα ίδια συμπτώματα

Θρύλος, με τα ίδια συμπτώματα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ξέχωρα από τα σοβαρά επεισόδια, την αλητεία και τις εικόνες ντροπής που αμαύρωσαν το προχθεσινό παιχνίδι στη Λεμεσό, το μενού περιελάμβανε και ποδόσφαιρο για όσο διάστημα παίχθηκε τέλος πάντων. Σε άλλο ένα ντέρμπι, λοιπόν, ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να πάρει το ζητούμενο, εκδηλώνοντας σε αδρές γραμμές αγωνιστικά συμπτώματα προηγούμενων 90λεπτων με την ίδια «υφή». Δηλαδή, εκτός από την αδυναμία να καρπωθεί τους τρεις βαθμούς, απουσίαζαν τόσο οι έξυπνες επινοήσεις όσο και οι σωστές τελικές πάσες και τελειώματα φάσεων.

«Θέλει τον Κάτσε ο ΑΠΟΕΛ»

Δεν αντιλέγει κανείς πως οι γαλαζοκίτρινοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, χάνοντας ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, με πιο κραυγαλέα αυτή του Μίκαελ Ποτέ στο 69ο λεπτό. Η είσοδος στο ματς των Μηνά Αντωνίου και Στάθη Αλωνεύτη προσέδωσε επιθετική ορμή, πλην όμως η επιπολαιότητα και η αναποτελεσματικότητα στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης ήταν στοιχεία που εν τέλει στοίχισαν. Έχει δίκαιο ο Γιώργος Δώνης που είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι «χάσαμε σημαντικές ευκαιρίες για να κερδίσουμε» και ότι «με την εικόνα του παιχνιδιού είμαστε δυσαρεστημένοι που δεν κερδίσαμε».

Οίδημα από κλωτσιά ο Καρλάο, τα νεότερα με Ιωάννου

Αυτό που στο τέλος έμεινε, ξέχωρα από τις εικόνες ντροπής και των σκηνών βίας με πρωταγωνιστές τους θερμοκέφαλους της κερκίδας, ήταν και η διακοπή του νικηφόρου σερί του ΑΠΟΕΛ και δη η απώλεια άλλων δύο βαθμών στο τρέχον πρωτάθλημα. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα έχει στο… χέρι δύο ματς, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τέταρτο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα και στο -8 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Οπότε, επιβάλλεται να «τρέξει» πάρα πολύ στη συνέχεια ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Σαν σήμερα, το μεγάλο επίτευγμα του Ιβάν

Γιατί, καλές οι προηγούμενες εμφανίσεις απέναντι σε ομάδες που δεν «λιγουρεύονται» τον τίτλο, αλλά ανάλογη (ίσως και καλύτερη) απόδοση επιβάλλεται να έχουν οι πρωταθλητές και σε ντέρμπι. Καλούνται να προχωρήσουν με πειστικές εμφανίσεις και να αποδείξουν πλέον πως έχουν τρόπο να ανταποκρίνονται στα μεγάλα ματς, αφού γίνεται και φέτος μπόλικη κουβέντα γύρω από αυτή την παράμετρο.

ΑΠΟΕΛ: Καυστική ανακοίνωση, παίρνει μέτρα

Εν κατακλείδι, για να διατηρηθεί η επαφή με την κορυφή και να έχει πολύ μεγαλύτερη δυναμική και αυτοπεποίθηση η ομάδα του Γιώργου Δώνη, στοιχεία απαραίτητα σε ένα πρωτάθλημα έντονου ανταγωνισμού όπως εξελίσσεται το φετινό, επιβάλλεται άμεσα αγωνιστική βελτίωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ