aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΘρύλος από πολύ σκληρό μέταλλο!

Θρύλος από πολύ σκληρό μέταλλο!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στόχος επετεύχθη… Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, ο ΑΠΟΕΛ (με απλότητα και ουσία) βρήκε τον τρόπο να αποδράσει για τέταρτη φορά σε ισάριθμα παιχνίδια από το Τσίρειο με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές! Επιβλήθηκε με 3-0 της ΑΕΛ, έφτασε στους 58 βαθμούς και όχι μόνο ανανέωσε την παραμονή στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά βρέθηκε στο +5 από τον Απόλλωνα που έχει παιχνίδι λιγότερο. Ο κάπτεν του ΑΠΟΕΛ αποτέλεσε «κλειδί» για τη 17η νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Νούνο Μοράις, που ήταν πανταχού παρών, άνοιξε το σκορ με σουτ έξω από την περιοχή (13΄) και «σέρβιρε» το τρίτο στον Στάθη Αλωνεύτη (90΄). Ενδιάμεσα, ο Νικόλας Ιωάννου πρόσθεσε άλλο ένα τέρμα στο φετινό ενεργητικό του (42΄).

Η ΑΕΛ, που βρήκε δίχτυα με τον Ρούμπεν Χουράδο (53΄), όμως κακώς δεν μέτρησε λόγω υπόδειξης οφσάιντ, έμεινε στους 48 βαθμούς και μετά τη χθεσινή νίκη της ΑΕΚ, έπεσε στην 4η θέση. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ πλήρωσε τις στιγμές αδράνειας στην άμυνα και παραλλήλως, «ξόδεψε» το πρώτο ημίχρονο, απειλώντας μόλις μία φορά. Στην επανάληψη ήταν εμφανώς βελτιωμένη, αλλά δεν κατάφερε εν τέλει να πάρει βαθμολογικό όφελος. Δεν κατάφερε να δείξει τα στοιχεία που είχε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο πάλεψε και απέδειξε ότι δίκαια χαρακτηρίζεται ως μία από τις ποιοτικές ομάδες. Μέτρησε έξι τελικές προσπάθειες στον στόχο, όσες κι ο αντίπαλός της, ενώ είχε ελαφρώς μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας (54%).

Διαβάστε επίσης: Χαμόγελο και «no news» από Μοράις για το μέλλον του

Ο Πάολο Τραμετσάνι είχε ζητήσει από τους παίκτες του να μπουν με ορμή στο ματς ώστε να φέρουν την αντίπαλο σε συνθήκες πίεσης. Κάτι που έπραξαν! Εκτός από το γκολ που πέτυχαν πριν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο, είχαν χάσει δύο πολύ καλές ευκαιρίες (4΄, 9΄). Δηλαδή, έστειλαν προειδοποιητικά μηνύματα, τα οποία μάλλον δεν έλαβαν οι γηπεδούχοι. Στη συνέχεια, όμως, ο ρυθμός του ΑΠΟΕΛ κόπασε και τουλάχιστον έως το φινάλε του πρώτου μέρους προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα, αναζητώντας παραλλήλως τον χώρο ώστε να εκδηλώσει γρήγορη επίθεση. Η ΑΕΛ αντέδρασε μετά το τέρμα που δέχθηκε. Κράτησε την μπάλα πολύ περισσότερο, αλλά ήταν η εμφανής η έλλειψη εκείνων των επινοήσεων που θα έφεραν σε κατάσταση συναγερμού την αντίπαλη αμυντική γραμμή. Εν ολίγοις, ήθελε η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ, πλην όμως αδυνατούσε. Σαν να μην έφτανε αυτό, δέχθηκε και δεύτερο γκολ (42΄) σε φάση που «βγήκε» από εκτέλεση στατικής.

Διαβάστε επίσης: Τραμετσάνι: «Δεν ξέρω άλλο δρόμο για να κάνουμε την δουλειά»

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι κινήθηκαν πολύ πιο αρμονικά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στις ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν έφτασαν στο ζητούμενο. Στα τελευταία στάδια ανέβασαν πολλούς παίκτες στην επίθεση, με τον ΑΠΟΕΛ να πετυχαίνει άλλο ένα γκολ και να βρίσκει τους χώρους για να πετύχει περισσότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ