aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Θρύλε ταξίδεψέ μας»

«Θρύλε ταξίδεψέ μας»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην αφετηρία ενός νέου ευρωπαϊκού ταξιδιού και ειδικά φέτος, αποτελεί αδήριτη ανάγκη να είναι όσο γίνεται πιο μακρύ και συνάμα πιο ευχάριστο. Και για θέμα βαθμολογικής συγκομιδής όσον αφορά στις κληρώσεις των επόμενων χρόνων και πρωτίστως για οικονομικούς λόγους.

Ήδη, το γνωστό σύνθημα «Θρύλε Θεέ, ταξίδεψέ μας» ακούγεται όλο και πιο έντονα στην «παγωμένη» Ουαλία, από τους (λιγοστούς) φίλους της ομάδας που ταξίδεψαν για να στηρίξουν την προσπάθειά της.

Αύριο βράδυ (21:00), το σύνολο του Τόμας Κρίστιανσεν μπαίνει στην αρένα της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ μετρώντας δυνάμεις με την ΤΝS, την πρωταθλήτρια Ουαλίας τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι γαλαζοκίτρινοι οφείλουν να παρουσιαστούν σοβαροί, να έχουν αγωνιστική πειθαρχία και να επιβεβαιώσουν εν τέλει την ανωτερότητά τους στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου Παρκ Χαλ, χωρητικότητας μόλις 2.000 θεατών.

Εννοείται πως η νίκη με μηδέν παθητικό είναι ο ξεκάθαρος στόχος, με τους ποδοσφαιριστές να έχουν επίγνωση του τι θα συναντήσουν, αλλά ξέρουν και τον δρόμο στον οποίο, αν βαδίσουν ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες, θα καταφέρουν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, κάνοντας έτσι το έργο τους πολύ πιο εύκολο ενόψει του επαναληπτικού αγώνα.

Η αντίπαλος δεν αποτελεί φόβητρο, αλλά σε περίπτωση που οι πρωταθλητές μας δεν παρουσιαστούν προσηλωμένοι, ιδιαίτερα στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να μπουν σε περιπέτειες. O Κρίστιανσεν κρίνει πως θα είναι μέγα λάθος να υποτιμηθεί η ΤΝS, οι παίκτες της οποίας παρά το γεγονός πως στερούνται ποιότητας, έχουν ενθουσιασμό, αγωνίζονται με πάθος και επιστρατεύουν εκεί που χρειάζεται μπόλικη δύναμη.

Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να φανεί συνεπής στις προσδοκίες που υπάρχουν. Η λογική λέει πως ένας καλός Θρύλος δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να ξεπεράσει το εμπόδιο των Ουαλών, κάτι που καλείται να επιβεβαιώσει και επί σκηνής. Αρχής γενομένης από αύριο βράδυ, κόβοντας τις όποιες… ορέξεις των αντιπάλων.

Πήρε τις αποφάσεις του ο Κρίστιανσεν

Το σύστημα που δοκίμασε σε όλα τα φιλικά ο Τόμας Κρίστιανσεν είναι το 4-1-4-1 και προφανώς στον εν λόγω σχηματισμό θα επενδύσει και στο πρώτο επίσημο τεστ. Ένας εκ των Βάτερμαν, Πάρντο θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, με τον πρώτο να έχει το ελαφρύ προβάδισμα, ενώ στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να δούμε τους Αστίθ, Καρλάο. Στα άκρα της οπισθοφυλακής θα πάρουν θέση μάχης οι Σέρζιο (δεξιά) και Αλεξάνδρου (αριστερά). Ο Μοράις θα είναι σε ρόλο κόφτη, λίγο πιο μπροστά του οι Βινίσιους και Ντε Βινσέντι, στις πτέρυγες οι Εφραίμ, Βάντερ και στη γραμμή κρούσης ο Σωτηρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ