aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΘρύλε, παλιά σου τέχνη, κόσκινο…

Θρύλε, παλιά σου τέχνη, κόσκινο…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Λέτε να δούμε το προ επταετίας «έργο» σε επανάληψη; Δηλαδή, ο ΑΠΟΕΛ μέσα στο ΓΣΠ να ανατρέπει την ήττα με 0-1 από την Κοπεγχάγη και να εκτοξεύεται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ; Στα πόδια των παικτών του Τόμας Κρίστιανσεν βρίσκεται η μπάλα.

Μπορεί να καρδιοχτύπησαν και να πέρασαν πολύ δύσκολα χθες βράδυ στο στάδιο «Πάρκεν», αλλά το γεγονός πως ηττήθηκαν δεχόμενοι μονάχα ένα γκολ (Πάβλοβιτς 43΄), τους δίνει τη δυνατότητα μέσα στο «άντρο» τους (θα μετατραπεί σε ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί) να φέρουν τα κάτω-πάνω!

Το έπραξαν και με τη Βίσλα στη ίδια φάση παρεμπιπτόντως (2011-12), όπου έχασαν στην Κρακοβία με το ίδιο σκορ και κέρδισαν επίσης με 3-1 στη Λευκωσία.

Με ξεκάθαρο τρόπο να αποδιοργανώσει την αντίπαλο, κυρίως στη μεσαία γραμμή και να ψάξει τον τρόπο να γίνει απειλητικός κυρίως από την εκδήλωση γρήγορων επιθέσεων, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΑΠΟΕΛ. Αν και κράτησε ένα σωστό τρόπο σύμπτυξης τουλάχιστον μέχρι το 20ό λεπτό, προοδευτικά η Κοπεγχάγη επέβαλε τους δικούς της κανόνες και γινόταν όλο και πιο επικίνδυνη.

Είχε ως αφετηρία την εκδήλωση των προσπαθειών της από τη δεξιά πλευρά, εκεί όπου δέσποζε η παρουσία των Άνκερσεν (μπακ), Βέρμπιτς (εξτρέμ) με τους Αλεξάνδρου, Εφραίμ να τρέχουν και να μη φτάνουν. Η μπάλα «σερβιριζόταν» ως επί το πλείστον στα πόδια του Πάβλοβιτς, ο οποίος ήταν ιδιαιτέρως δραστήριος και αποτέλεσε μια διαρκή πηγή κινδύνου. Από τις πέντε τελικές των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, οι τέσσερις προήλθαν από τον υψηλόσωμο επιθετικό, ο οποίος στο 43ο λεπτό παραβίασε την εστία του Βάτερμαν.

Ήταν πιο απαιτητική η Κοπεγχάγη στο πρώτο μισό του 90λεπτου και με πιο πολλές ευκαιρίες, αλλά ο ΑΠΟΕΛ μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με το 0–0, αφού το γκολ που δέχθηκε προήλθε από μεγάλο λάθος του Αστίθ. Η ομάδα του Κρίστιανσεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, αδυνατώντας να κρατήσει την μπάλα και να εκδηλώσει επιθέσεις. Συνεχώς αμυνόταν, είχε δεύτερο… ρόλο, ενώ όποτε έβγαινε στην επίθεση και έχανε την μπάλα, δεν είχε τις ταχύτατες επιστροφές.

Ίδια η εικόνα και στη μεγαλύτερη διάρκεια της επανάληψης. Μέχρι το 70ό λεπτό υπήρχε μία ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν η Κοπεγχάγη, η οποία δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, με πιο κραυγαλέα το δοκάρι που μέτρησε ο Βέρμπιτς. Στο τελευταίο 15ο λεπτό, ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε, αν μη τι άλλο εκδήλωσε ορισμένες επιθέσεις και θα μπορούσε σε μία εξ αυτών να σκοράρει. Αναφερόμαστε στην κοντινή κεφαλιά του Ντε Καμάργκο (76΄).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ