aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΘέλουν να περιορίσουν το ρίσκο

Θέλουν να περιορίσουν το ρίσκο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

«Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα λάθη που έγιναν στην περσινή μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού», μας ειπώθηκε χθες. Για να ακριβολογούμε, οι ιθύνοντες στον ΑΠΟΕΛ δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν το άνωθεν.

Τα πολλά λάθη που παρατηρήθηκαν στη θερινή περίοδο των προσθηκών τα βρίσκει η ομάδα μπροστά της (βλέπε διακοπή συμβολαίων), κάτι που προσθέτει βαρίδια στον εν εξελίξει προγραμματισμό ενόψει της νέας αγωνιστικής περίοδο.

Ως εκ τούτου, οι Τόμας Κρίστιανσεν και Τόζα Σάπουριτς, προτού λάβουν την οποιαδήποτε απόφαση, λαμβάνουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τον κάθε παίκτη που προτείνεται και αναλόγως χαράσσουν τα επόμενα βήματά τους. Όπως έγινε με τον Μάριο Καμόρα, ανεξαρτήτως της κατάληξης που θα έχει η περίπτωσή του.

«Η βιασύνη είναι εχθρός. Κάποιες φορές δεν παίρνεις αυτό που θέλεις. Κάποτε βρίσκεις καλούς ποδοσφαιριστές με καλή δουλειά. Είπα στον πρόεδρο ότι οι επιλογές μου θα γίνουν για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη», είπε ο Δανός προπονητής στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, δείγμα το πώς σκέφτεται και κινείται για τις προσθήκες σε συνεργασία με τον διευθυντή ποδοσφαίρου του ΑΠΟΕΛ.

Εκτός από την απόκτηση αριστερού μπακ, ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται και η επιλογή που θα γίνει στη γραμμή κρούσης. Γιατί οι υπεύθυνοι σε θέμα προγραμματισμού γνωρίζουν πολύ καλά ότι πέρυσι δεν πήρε η ομάδα σχεδόν τίποτα από τους Λεάλ και Πιατκόφσκι, κάτι που επηρέασε αγωνιστικά το σύνολο και χρειάσθηκαν τα καθοριστικά τέρματα του Ντε Βινσέντι στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ για να σφραγιστεί εν τέλει η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Στη λίστα με τους υποψήφιους επιθετικούς βρίσκεται σε περίοπτη θέση και ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο Αργεντινός επιθετικός πληροί πολλές από τις προϋποθέσεις που τέθηκαν και μάλιστα έχει γίνει βολιδοσκόπηση των προσθέσεών του από τον Σάπουριτς. Εχει φουλ συμμετοχές κατά τις τελευταίες σεζόν και πρωτίστως απέδειξε στην έως τώρα καριέρα του πως ξέρει πολύ καλά την… τέχνη του σκοραρίσματος.

Για την ώρα, δεν υπήρξε άλλη κίνηση που αφορά τον 33χρονο στράικερ, αφού παραλλήλως αξιολογούνται και άλλοι ποδοσφαιριστές. Οι γαλαζοκίτρινοι επιδιώκουν να περιορίσουν το ρίσκο που εμπερικλείει η κάθε κίνηση στη μετεγγραφική σκακιέρα, πόσω μάλλον όταν αυτή αφορά στη θέση του βασικού επιθετικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ