aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤέρμα η (ουαλική) πλάκα

Τέρμα η (ουαλική) πλάκα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το στοίχημα του ΑΠΟΕΛ δεν είναι να πάρει (μόνο) την πρόκριση σε βάρος της TNS. Το στοίχημα για την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν είναι να στείλει μηνύματα ενόψει της συνέχειας.

Για τους πρωταθλητές, είτε θέλουν να το παραδεχθούν είτε όχι, οι Ουαλοί είναι χαμηλό εμπόδιο και δεν μπορεί να συζητούνται θέματα περί βαθμού δυσκολίας, ποιότητας ή οτιδήποτε άλλο. Εκείνο που σηκώνει συζήτηση είναι ο βαθμός ετοιμότητας των γαλαζοκίτρινων, ενόψει της επόμενης ευρωπαϊκής τους υποχρέωσης, που (κατά πάσα πιθανότητα) θα ακούει στο όνομα Ρόζενμποργκ!

Αν παρ’ ελπίδα γίνει καμιά στραβή σήμερα το βράδυ, οι «εκρήξεις» από το στρατόπεδο του ΑΠΟΕΛ θα είναι ανάλογες και του μεγέθους της έκπληξης στην οποία θα πέσει θύμα! Όμως, ας μην κακομελετάμε και ας δούμε τι θέλει και τι θα ψάξει σήμερα ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στην TNS, πέρα από την πρόκριση.

Από τη στιγμή που στον πρώτο αγώνα έλειψε η ουσία, το πρώτο πράγμα για το οποίο θα πρέπει να κοιτάξουν οι γαλαζοκίτρινοι είναι να παραβιάσουν το τέρμα του Χάρισον. Για να γίνει, όμως, αυτό θα πρέπει να λειτουργήσουν και άλλοι παράγοντες. Για παράδειγμα, στο πρώτο παιγνίδι, η μεσαία γραμμή δυσλειτουργούσε, η μπάλα δεν πήγαινε εύκολα στους επιθετικούς, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται ευκαιρίες.

Ζητούμενο για την ομάδα του Κρίστιανσεν, πέραν της κατοχής -που ούτως ή άλλως θα την έχει- είναι η ταχύτητα, οι κάθετες μπαλιές, οι πλαγιοκοπήσεις και η διάσπαση της ουαλικής άμυνας, που όπως και στον αγώνα που έγινε στο Παρκ Χολ, έτσι και σήμερα θα είναι η προμετωπίδα της TNS.

Όλα αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από θεωρητική ανάλυση του αγώνα και εκείνο που θα μετρήσει είναι το τι θα καταθέσουν οι πρωταθλητές στο γήπεδο. Με δεδομένο μάλιστα πως ο Δανός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα απουσίας θα παρατάξει ό,τι καλύτερο θεωρεί ο ίδιος στον αγωνιστικό χώρο, για να μπορέσει ο ΑΠΟΕΛ να φτάσει στην πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ