aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα λεφτά του ΑΠΟΕΛ στις κάλτσες του Γκέραρντ!

Τα λεφτά του ΑΠΟΕΛ στις κάλτσες του Γκέραρντ!

Την περασμένη Πέμπτη, η Κρήτη αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της Ευγένιο… Γκεραρντάκη. Ο Ολλανδός, που αγάπησε την Ελλάδα, την Κρήτη και τον ΟΦΗ όσο λίγοι κι αγαπήθηκε ακόμα περισσότερο από το ευρύτερο ποδοσφαιρικό κοινό, άφησε την τελευταία του πνοή στις 2 Ιανουαρίου στα 77 του χρόνια, νικημένος από τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ακούω Γκέραρντ και θυμάμαι αυτό το συμβάν»

Με αφορμή το θάνατό του, η ελληνική εφημερίδα «Εθνοσπόρ» ρίχνει φως σε άγνωστες και λιγότερο γνωστές στιγμές του Γκέραρντ, εκ των οποίων η μία αφορά την παρουσία του Ολλανδού στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Ο Γκέραρντ ήταν προπονητής του ΑΠΟΕΛ τη σεζόν 2001-02, και μέχρι το μισό της επόμενης χρονιάς, αφού αποχώρησε για να αναλάβει τη θέση του προπονητή στον Ηρακλή.

Η ιστορία που διηγήθηκε ο ίδιος ο Ευγένιος Γκέραρντ σε ολλανδικό Μέσο:

«Έβγαλε τον ΑΠΟΕΛ από την αφάνεια και του έδωσε το πρωτάθλημα έπειτα από έξι χρόνια, “όμως ο πρόεδρος δεν εξηγήθηκε ωραία”, λέει ο Γκέραρντ, καθώς του χρωστούσε λεφτά (σ.σ. πρόεδρος τότε ήταν ξανά ο Πρόδρομος Πετρίδης). Ο Ολλανδός, ευρισκόμενος στην Κρήτη, λόγω διακοπής του πρωταθλήματος, του διαμηνύει ότι δεν επιστρέφει στην Κύπρο. Τότε ο πρόεδρος… λυγίζει και του λέει “τα λεφτά σου είναι εδώ”. Ο Γκέραρντ στέλνει, λοιπόν, έναν ανιψιό της γυναίκας του, να τα πάρει. Πράγματι, πάει στη Λευκωσία και με το ίδιο αεροπλάνο επιστρέφει στο Ηράκλειο με μια βαλίτσα λεφτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν ο Γκέραρντ έγραψε ιστορία με τον ΑΠΟΕΛ…

Ωστόσο, στο αεροδρόμιο τον κάνουν… τσακωτό. Ο Γκέραρντ, με τη σύζυγο και τον πεθερό του, σπεύδουν να τον απελευθερώσουν. Ο επικεφαλής της αστυνομίας έδιωξε τους πάντες κι έμεινε στο δωμάτιο με τον Γκέραρντ. “Ο μικρός φεύγει, εσύ παίρνεις τα λεφτά, αλλά όχι τα λεφτά στη βαλίτσα. Κάνε ό,τι νομίζεις…” Τότε λοιπόν ο “Μίστερ” λέγεται πως έβαλε τα λεφτά στο μπουφάν, το παντελόνι, τις κάλτσες, ακόμα και στα εσώρουχά του”».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ