aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα «λάφυρα» της πρόκρισης

Τα «λάφυρα» της πρόκρισης

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το γεγονός και μόνο ότι σκόραρε -όχι μια, αλλά τρεις φορές- πήρε την πρόκριση, αλλά και το ότι η πλειοψηφία των οπαδών του έφυγε ικανοποιημένη από το γήπεδο αποτελεί (αν μη τι άλλο) ένδειξη πως ο ΑΠΟΕΛ ήταν βελτιωμένος σε σχέση με τον αγώνα στο Παρκ Χολ.

Η εμφάνιση ωστόσο, ακόμα κι αυτή του δευτέρου ημιχρόνου, δεν είναι αρκετή για να τον πάει μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Κρίστιανσεν χρειάζεται να κάνει και να δείξει πολύ περισσότερα στα παιγνίδια με τη Ρόζενμποργκ.

Τα κέρδη πάντως της πρόκρισης στον 3ο προκριματικό για τους γαλαζοκίτρινους είναι πολλά και καθόλου ευκαταφρόνητα. Κατ’ αρχάς, μπήκαν σε ευρωπαϊκή λεωφόρο σε ό,τι έχει να κάνει με τη διοργάνωση, αφού έχουν ανοικτούς ορίζοντες. Γνωρίζουν με άλλα λόγια, μετά και την ολοκλήρωση του αγώνα Νόρκεπινγκ – Ρόζενμποργκ, τον επόμενό τους αντίπαλο και πώς να προετοιμαστούν.

Ο Γιώργος Κωστή, που ήταν «κατάσκοπος» στον χθεσινοβραδινό αγώνα, ασφαλώς και θα έρθει με μπόλικες σημειώσεις στο μπλοκάκι του. Μετά, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε χρόνο και χρήμα σε ό,τι έχει να κάνει με το «σουλούπωμα», την αφομοίωση της φιλοσοφίας του Κρίστιανσεν, την αγωνιστική βελτίωση και φυσικά με τους τέσσερις αγώνες που έχει πλέον στο χέρι.

Ναι, τέσσερις, καθώς οι γαλαζοκίτρινοι απέκτησαν «μαξιλαράκι», αν παρ’ ελπίδα δεν πάει κάτι καλά με τους Νορβηγούς, θα έχουν μιαν ακόμα ευκαιρία στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η πρόκριση εξάλλου θα φέρει έσοδα από εισιτήρια διαρκείας, αλλά και αγώνων.

Φυσικά, τον φετινό ΑΠΟΕΛ δεν τον φτάνουν (από πολλές απόψεις) οι όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ, δεν παύει ωστόσο να αποτελεί ένα «σωσίβιο» για τους γαλαζοκίτρινους η δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Χρόνο κερδίζουν ακόμα και με τους Στίλιτς, Πιακόφσκι, για τους οποίους ο πρόεδρος της εταιρείας, Πρόδρομος Πετρίδης, έκανε λόγο ως προς το ποια θα είναι η κατάληξη στην όσο το δυνατόν πιο «αναίμακτη» αποχώρησή τους από την ομάδα.

Στην εξίσωση μπαίνουν όμως από τούδε και εις το εξής και τα νέα αποκτήματα της ομάδας και ο Γιαννιώτας, πράγμα που σημαίνει ότι οι γαλαζοκίτρινοι μπορούν να ελπίζουν σε ακόμα καλύτερες μέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ