aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣτον τελικό μετά από 15 χρόνια ο ΑΠΟΕΛ

Στον τελικό μετά από 15 χρόνια ο ΑΠΟΕΛ

O πετοσφαιρικός ΑΠΟΕΛ μετά από 15 χρόνια προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας. Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες ο ΑΠΟΕΛ πήρε την πρόκριση απέναντι στον πρωταθλητή Green Air Παφιακό στο «χρυσό» σετ και την ερχόμενη Παρασκευή 27 Απριλίου θα ανταμώσει με την Ομόνοια στον μεγάλο τελικό.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» έχασαν τον αγώνα με 0-3 σετ (22-25, 24-26, 23-25 / 15-13 το «χρυσό σετ»), ενώ στο χρυσό σετ έχαναν με 7-11 με ολική ανατροπή κέρδισαν 15-13 και πήγαν τελικό. Τελευταία παρουσία του ΑΠΟΕΛ σε τελικό το 2003 και τελευταία κατάκτηση το 1985.

Ο Green Αir Παφιακός τα έδωσε όλα κέρδισε τον κανονικό αγώνα, αλλά του στοίχισαν τα λάθη στο «χρυσό» σετ. Η χρονιά για την Παφιακή ομάδα είναι επιτυχημένη αφού πήρε το πρωτάθλημα.

Πραγματικό ντέρμπι ήταν τα πρώτα στάδια του πρώτου σετ του ημιτελικού. Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε 1-3. Το μπλοκ του Green Αir Παφιακού ανέλαβε δράση και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 6-4. Οι «γαλαζοκίτρινοι» με άσο του Λούνα ισοφάρισαν 07-07, αλλά ο Ασπιώτης οδήγησε την ομάδα του στο 10-08.

Ο ΑΠΟΕΛ φάνηκε να μην αφήνει τους πρωταθλητές να ξεφύγουν, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν διαφορά πέντε πόντων 15-10 λόγω του καλού σέρβις του Green Αir Παφιακού και της καλής υποδοχής του ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» προσπάθησαν να μείνουν στο σετ, αλλά τα κακά σέρβις επέτρεψαν στους Παφίτες να προηγηθούν 19-14. Το ΑΠΟΕΛ με αλλαγές στη σύνθεσή του  αντέδρασε και μείωσε σε απόσταση αναπνοής αλλά ο Green Αir Παφιακός  πήρε το σετ με 25-22 και προηγήθηκε με 1-0 σετ.

Συναρπαστικό μετά τα μέσα του σετ

«Φουριόζος» ξεκίνησε ο Green Αir Παφιακός στο δεύτερο σετ και με τρεις «δυναμίτες» άσους του Ντίας προηγήθηκε 3-0.Το ΑΠΟΕΛ αντέδρασε μείωσε σε 04-03, αλλά ο Βραζιλιάνος Εβάντρο Ντίας ήταν εκπληκτικός σε αυτό το διάστημα και οδήγησε την ομάδα του (08-03). Ο ΑΠΟΕΛ έκανε την προσπάθειά του, αλλά ο Green Air Παφιακός είχε πάντοτε τις λύσεις πότε με Ντίας, πότε με Τοντόροβιτς και πότε με Ασπιώτη (14-08). H ομάδα του Μέλκα δεν τα παράτησε και μέσω σωστών  επιλογών, μείωσε στον πόντο 15-14 με τον Λούνα.  Με μπλοκ του Μίιτς ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε 17-17 και έδωσε νέα τροπή στον αγώνα.

Μεγάλο σερί

Ο Green Αir Παφιακός επανήλθε προηγήθηκε 1917 αλλά ο ΑΠΟΕΛ με 14-07 σερί έκανε την ολική ανατροπή και προηγήθηκε 20-21. Το σετ ήταν συναρπαστικό αφού ο  Green Αir Παφιακός προηγήθηκε 23-22 με ο ΑΠΟΕΛ να ισοφαρίζει 24-24 και τον Ντίας να καθαρίζει το σετ 26-24 σε 34 λεπτά κάνοντας το  2-0 σετ.

Πόντο – πόντο

Η Παφιακή ομάδα άρχισε καλύτερα στο τρίτο σετ και ελέγχοντας τον αγώνα προηγήθηκε 6-3, αλλά ο ΑΠΟΕΛ μείωσε σε 7-6. Πόντο – πόντο εξελισσόταν το σετ με τους γηπεδούχους να έχουν λύσεις  και με τον Ασπιώτη να προηγούνται 12-10. Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν άφησαν τους «γαλανόλευκους» να ξεφύγουν και με τον Λούνα ισοφάρισαν 12-12. Τα πάντα ήταν ρευστά στο σετ με τους Παφίτες να έχουν πάντα το προβάδισμα, αλλά ο ΑΠΟΕΛ να ισοφαρίζει, χωρίς όμως να μπορεί να προσπεράσει.

Τα λάθη του Green Air Παφιακού έφεραν ο ΑΠΟΕΛ στο +1 18-19,  αλλά τα εκατέρωθεν χαμένα σέρβις  έφεραν το τρίτο σετ του ημιτελικού στην απόλυτη ισορροπία 20-20. Πραγματική μάχη για τις δυο ημιφιναλίστ, αλλά με άσους του Ντίας ο Green Air Παφιακός ανέτρεψε το προβάδισμα του ΑΠΟΕΛ 24-22 και με τον Τοντόροβιτς οι Παφίτες κέρδισαν το σετ με 25-23 και οδήγησαν τον ημιτελικό στο «χρυσό» σετ.

Ολική ανατροπή

Ο Green Air Παφιακός μπήκε πολύ δυνατά στο «χρυσό» σετ αφού προηγήθηκε 2-0. Οι Παφίτες παίζοντας με την ψυχολογία προηγήθηκαν με 5-2, και διατηρούσε τη διαφορά στα επίπεδα του +3 7-4. Ο ΑΠΟΕΛ με ενέργειες του Λούνα μείωσε σε 7-6.

Ο Εβάντρο Ντίας ήταν εκπληκτικός και στο χρυσό σετ οδηγώντας την ομάδα του 09-06. Δυο συνεχή λάθη των Λούνα και Μίτιτς, αλλά και η ασταθής υποδοχή έφεραν τον Green Air Παφιακό στο +4 11-07. Ωστόσο, οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν τα παράτησαν και με διπλό μπλοκ Βερίσιμο Χρυσοστόμου μείωσαν σε 11-09 και με δυο άσους του Μίτιτς και τον Λούνα έγινε μείωσε σε 12-11 μετατρέποντας σε «φωτιά» το σετ. Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε ψυχή και κέρδισε το σετ με 13-15 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον Τελικό.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Χρίστος Μαϊφόσιης και Ανδρέας Κωνσταντινίδης.

Γ. Μέλκα: «Φαβορί η Ομόνοια αλλά..»

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Γιόβαν Μέλκα μιλώντας στην Cytavision μετά το τέλος του μεγάλου ημιτελικού ανέφερε ότι παρά την ήττα με 0-3 «είχαμε την ελπίδα ότι θα τα καταφέρναμε».  Όσο για τον τελικό, ο κ. Μέλκα χαρακτήρισε την Ομόνοια φαβορί, «αφού θεωρείται πιο πλήρης ομάδα, αλλά θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να διεκδικήσουμε το Κύπελλο».

GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Κ. ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ): Oικονομίδης, Ντίας, Παπαδόπουλος, Ασπιώτης, Τοντόροβιτς, Ευσταθίου. Λίμπερο: Αντωνίου.

ΑΠΟΕΛ (Γ. ΜΕΛΚΑ): Παμπακάς, Μλίτιτς, Χαμαγιούν, Γ. Χρυσοστόμου, Λούνα, Βερίσιμο. Λίμπερο: Παντελή. Αλλαγές: Λαγού, Κυπριανού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ