aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣτο top 15 της Ευρώπης με 100+1 γκολ!

Στο top 15 της Ευρώπης με 100+1 γκολ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο φετινός ΑΠΟΕΛ σκοράρει κατά ριπάς, σπέρνοντας σε πολλά παιχνίδια τον φόβο και τον τρόμο!

Έχει αναπτύξει μία ομολογουμένως τεράστια δυναμική όσον αφορά στο σκοράρισμα, κάτι που προφανώς δεικνύει και το αποτέλεσμα απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα (4-1).

Πέραν από το γεγονός πως διευρύνθηκε η διαφορά από την ΑΕΚ (+4), στο σύλλογο της Λευκωσίας μπορούν από προχθές βράδυ να υπερηφανεύονται παραλλήλως για ένα πολύ πιο μεγάλο επίτευγμα. Για να ακριβολογούμε, τεράστιο!

Ποιο; Όταν ο Νούνο Μοράις ευστοχούσε στο 51ο λεπτό από την άσπρη βούλα γράφοντας το 3-1, «υπέγραφε» αυτομάτως το 100ό γκολ της ομάδας του σε όλες τις διοργανώσεις της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου! Και 14 λεπτά αργότερα, ήλθε ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης να πετύχει το 101ο, το οποίο προφανώς θα έχει και για τον ίδιο τον αρχηγό του συλλόγου μια ξεχωριστή θέση στην καταγραφή των αγωνιστικών τεκταινομένων του.

Και το πλέον εντυπωσιακό στην όλη ιστορία; Η ονειρική επιθετική επίδοση ήταν επόμενο να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας και να «προσγειωθεί» μεταξύ των καλύτερων της Ευρώπης. Για να ακριβολογούμε, ο ΑΠΟΕΛ είναι πλασαρισμένος στο top 15 της Γηραιάς Ηπείρου!

Όσοι, δηλαδή και οι σύλλογοι που έχουν σπάσει το φράγμα των 100 τερμάτων στην τρέχουσα σεζόν, γεγονός που μιλά από μόνο του και σίγουρα λέει πάρα πολλά. Η… παράσταση της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια, ιδιαιτέρως στο πρωτάθλημα, χωρίς να είναι θεαματική, κρίνεται μέχρι στιγμής κάτι περισσότερο από ουσιαστική.

Ασφαλώς, έχει την προοπτική να ανέβει πιο ψηλά από τη 15η θέση που κατέχει σήμερα, αλλά προφανώς, βλέποντας και τον σχετικό πίνακα που παραθέτουμε, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πλασαριστεί στο top 10, αφού η σεζόν οδεύει αργά και σταθερά προς τη λήξη της.

apoelgoals

Πάμε πιο κάτω: Είναι μόλις η 11η φορά στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου που ένας σύλλογος σπάει το φράγμα των 100 τερμάτων (η πρώτη ήταν η Ομόνοια, στην περίοδο 1986-87) και παράλληλα, για τον ΑΠΟΕΛ ήταν μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία του που ξεπέρασε την εν λόγω επίδοση.

Η αμέσως προηγούμενη φορά που ξεπέρασε τον πήχη των 100 γκολ εντοπίζεται πριν από δύο μόλις σεζόν, κάτι που προφανώς «φωτογραφίζει» τη δυναμική που έχει αναπτύξει κατά τα τελευταία χρόνια.

Την αγωνιστική περίοδο 2013-14 είχε στείλει την μπάλα να αναπαυτεί στο αντίπαλο πλεκτό συνολικά 106 φορές, κάτι που αποτελεί μέχρι σήμερα, την καλύτερή του επίδοση όλων των εποχών.

Κοντολογίς, χρειάζεται μόλις άλλα πέντε τέρματα για να ισοφαρίσει το δικό του ρεκόρ και με βάση τον αριθμό των αγώνων που έχει να δώσει (τουλάχιστον πέντε, τέσσερις στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο), έχει τη μοναδική ευκαιρία για να θέσει τον δικό του πήχη πιο ψηλά

europegoals

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έχει σημειώσει 85 τέρματα στο πρωτάθλημα, 9 στο κύπελλο και 7 στην Ευρώπη, στους 50 αγώνες που έχει δώσει. Με μέσο όρο που φτάνει τα δύο γκολ ανά παιχνίδι, ο ΑΠΟΕΛ έχει σκοράρει στα 40 από αυτά τα 50 ματς. Μόλις δύο φορές δεν βρήκε το δρόμο που οδηγούσε στο αντίπαλο πλεκτό στο πρωτάθλημα, μία στο Σούπερ Καπ και επτά στην Ευρώπη.

Δεκαεπτά ποδοσφαιριστές έχουν πετύχει τα 101 τέρματα, κάτι που δείχνει φυσικά και τον πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Ο Καβενάγκι, που αποχώρησε, παραμένει πρώτος σκόρερ με 23 τέρματα και ακολουθούν οι Ντε Βινσέντι (18), Εφραίμ (12), Σωτηρίου (9), Βάντερ (6),  Βινίσιους (6), Μοράις (4), Στίλιτς (4), Χαραλαμπίδης (4), Καρλάο (3), Αλωνεύτης (2), Γιαννιώτας (2), Λεάλ (2), Αμορίν (1), Πιατκόφσκι (1), Αρτυματάς (1) και Μερκής (1), ενώ δύο γκολ πιστώθηκαν στο ταμείο από αυτογκόλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ