aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Στην τρίτη μου επίσκεψη να φοράω φανέλα της Ρεάλ…»

«Στην τρίτη μου επίσκεψη να φοράω φανέλα της Ρεάλ…»

Στη μεξικανική έκδοση της «As» μίλησε ο Μαγυάρος εξτρέμ του ΑΠΟΕΛ Ρόλαντ Σαλάι αναφορικά με το αποψινό παιχνίδι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ούγγρος άσος των γαλαζοκίτρινων σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι στην τρίτη του επίσκεψη στο Μπερναμπέου θα ήθελε να φορεί την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ αναφέρθηκε στα είδωλα του στην «Βασίλισσα», στον τρόπο που θα παίξουν, γιατί επέλεξε τον ΑΠΟΕΛ και πολλά άλλα…

-Τι να υποθέσουμε για τον σημερινό αγώνα;

«Είναι ένα ιστορικό γεγονός που υπενθυμίζει στο σύλλογο την ιστορική πορεία του 2012 μέχρι και τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Για μένα είναι σαν να εκπληρώνεται ένα όνειρο μου. Είναι αδύνατο να μην σε πιάσει ρίγος όταν θα μπαίνουμε στο Μπερναμπέου».

-Πως αντέδρασαν στην ομάδα μετά την κλήρωση με την Ρεάλ;

«Την ημέρα της κλήρωσης δεν ήμουν ακόμη παίκτης του ΑΠΟΕΛ, αλλά ήμουν πολύ ενήμερος. Είχα ένα προαίσθημα και το είπα και στον μάνατζερ μου ότι ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνιζόταν με την Ρεάλ Μαδρίτης, την Ντόρτμουντ και την Τότεναμ. Το υπόσχομαι, ο Εκπρόσωπος μου μπορεί να το επιβεβαιώσει (γέλια)».

-Θα πρέπει να παρακολουθούσες πιο μικρός την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πούσκας είναι ένα θρύλος για όλους του οπαδούς της Ρεάλ και φυσικά και για το ποδόσφαιρο της χώρας του, την Ουγγαρία.

«Είναι υποχρεωτικό να ακολουθάς την Ρεάλ αν αγαπάς το ποδόσφαιρο, τους παρακολουθείς και πάντα μαθαίνεις κάτι. Θα είναι η δεύτερη μου φορά στο Μπερναμπέου: H πρώτη ήταν σαν θεατής σε ένα παιχνίδι με τη Σάλκε. Η τρίτη μπορεί να είναι σαν “λευκός” παίκτης (γέλια). Ο Πούσκας είναι ένα είδωλο για του Ούγγρους. Έπαιξα στην Ακαδημία του Πούσκας, την ομάδα που φέρει το όνομα του και ήταν μια υπερηφάνεια. Προφανώς είναι μία αναπόφευκτη αναφορά».

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης από αυτούς του Ζιντάν;

«Είναι αδύνατο να μην αναφέρω τον Κριστιάνο. Δείχνει κάθε παιχνίδι ότι η δουλειά και οι θυσίες πάντα φέρνουν αποτέλεσμα. Επίσης θαυμάζω τον Μόντριτς και τον Ίσκο».

-Η ισοπαλία της Ρεάλ με την Λεβάντε σας έχει ενθαρρύνει;

«Κάθε παιχνίδι έχει την ιστορία του. Στο ποδόσφαιρο καμία ομάδα δεν είναι ασυναγώνιστη. Και η Λεβάντε το έδειξε. Φυσικά έλειπε ο Κριστιάνο. Φαντάζομαι ότι το Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι ένας σημαντικός θεσμός γι΄ αυτούς».

-Ξεκίνησες στην Κύπρο με γκολ και ασίστ.

«Είμαι ευτυχής για το καλό μου ξεκίνημα και περισσότερο που βοήθησα την ομάδα να κερδίσει».

-Γιατί επέλεξες την Κύπρο μετά την Ιταλία;

«Το Παλέρμο αναπτύχθηκα πολύ σε τακτικό επίπεδο. Αλλά τότε μου είπαν για την προοπτική του ΑΠΟΕΛ και μου άρεσε. Θέλω να τα δώσω όλα εδώ».

-Πως φθάνει ο ΑΠΟΕΛ για τον σημερινό αγώνα;

«Είμαστε όλοι καλά, η νίκη στο πρωτάθλημα θα μας βοηθήσει. Μιλάμε για την Ρεάλ για πολλές μέρες, πως μπορούμε να τους σταματήσουμε».

-Θα έχετε μία πολύ αμυντική προσέγγιση. Ο κόσμος πιστεύει θα παίξετε κατενάτσιο (μόνο άμυνα).

«Όχι καθόλου. Θα παίξουμε έξυπνα και με καρδιά, με το κεφάλι πολύ ψηλά. Στη συνέχεια οι τακτικές αποφάσεις αφορούν τον προπονητή μας».

-Σε ένα όμιλο τόσο περίπλοκο, ποιος είναι ο στόχος του ΑΠΟΕΛ απόψε;

«Καλή ερώτηση. Η Ρεάλ, η Τότεναμ και η Ντόρτμουντ είναι τρεις ομάδες, αλλά θα πω αυτό που είπα πριν: θα τα δώσουμε όλα. Και στο τέλος θα δούμε…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ