aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣκανδιναβικό σταυρόλεξο (pic)

Σκανδιναβικό σταυρόλεξο (pic)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Λίγο ώς πολύ αναμενόμενη η πρόκριση της Ρόζενμποργκ στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα συναντήσει τον ΑΠΟΕΛ. Οι Νορβηγοί, μετά τη νίκη τους με 3-1, στον πρώτο αγώνα, έγιναν το μεγάλο φαβορί, ενώ όταν προηγήθηκαν 2-0 μέσα στη Σουηδία, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για την ομάδα του Ινγκέμπριγκτσεν.

Στους δύο αγώνες με τη Νόρκεπινγκ, η Ρόζενμποργκ έστειλε και τα ανάλογα μηνύματα στον ΑΠΟΕΛ, με πρώτο και καλύτερο πως οι Βίκινγκς έχουν «άγριες διαθέσεις» και διαθέτουν ένα καλομονταρισμένο και ποιοτικό σύνολο.

Μέσα από τα δύο παιγνίδια του 2ου προκριματικού γύρου φάνηκε ακόμα πως είναι ομάδα έτοιμη και στημένη. Λογικό, μέχρι ενός σημείου, αφενός γιατί το πρωτάθλημα της χώρας βρίσκεται στα μισά (ήδη) της διαδρομής του και αφετέρου γιατί είναι η πρωταθλήτρια της χώρας και δεν έκανε πολλές ή μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της.

Για να αντιληφθείτε, απέναντι στη Νόρκεπινγκ, ο Ινγκέμπριγκτσεν χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα και το ίδιο σύστημα (4-3-3) και στους δύο αγώνες! Αυτό δείχνει πως ο Νορβηγός τεχνικός ακολουθεί ένα βασικό μοντέλο και στις επιλογές και στην τακτική του. Πόσω μάλλον δε που και οι αλλαγές του (και στους δύο αγώνες με τους Σουηδούς) ήταν πανομοιότυπες.

Μέσα από τα παιγνίδια του 2ου προκριματικού, ωστόσο, βγαίνουν μερικά ακόμα συμπεράσματα, όπως για παράδειγμα ότι η ομάδα έχει το εύκολο γκολ, ενώ στην άμυνα ίσως έχει κάποια θεματάκια, αφού δέχθηκε γκολ και στον πρώτο αγώνα και στον επαναληπτικό. Στα εντός των τειχών δρώμενα, πάντως, τόσο στο περσινό πρωτάθλημα (που το κατέκτησε με όλη της την άνεση), αλλά και στο φετινό όπου προηγείται και πάλι, έχει να επιδείξει την καλύτερη άμυνα.

Οι ενδείξεις, πάντως, λένε πως η άμυνά της δεν είναι το δυνατό της σημείο. Αντίθετα, η επίθεση με τους Γκίτγιαερ, Ντε Λάνλαϊ και Χέλαντ, είναι άκρως επικίνδυνη, ενώ πολλή και καλή δουλειά κάνουν και οι τρεις μέσοι Γιένσεν, Κόνραντσεν και Μίντσγιο. Η τετράδα στην άμυνα αποτελείται από τους Σβένσον (δεξιά) και Σκιέλβικ (αριστερά) στα δυο άκρα και Ρεγκινιούσεν, Έιγιολφσον ως κεντρικοί αμυντικοί.

rosenborg

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ