aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣαν να μην πέρασε μια μέρα, η αντίδραση και η «ζαριά» Πετρίδη

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, η αντίδραση και η «ζαριά» Πετρίδη

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Έντονη κριτική, ανακοινώσεις πρώην προέδρων και οργανωμένων οπαδών για ανάγκη σύγκλισης Γενικής Συνέλευσης, αμφισβήτηση και στη μέση η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη.

Το πιο πάνω σκηνικό δεν αντικατοπτρίζει τη σημερινή εποχή στον ΑΠΟΕΛ αλλά τα δεδομένα στα μέσα του 2005, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Πρόδρομου Πετρίδη στο διοικητικό θώκο του ΑΠΟΕΛ.

Η τότε διοίκηση άντεξε τα «πυρά» για να παραιτηθεί έξι μήνες αργότερα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς, όταν οργανωμένοι οπαδοί μπήκαν στο προπονητικό κέντρο του ΑΠΟΕΛ στον «Αρχάγγελο» προκάλεσαν επεισόδια και απαίτησαν την αποχώρηση της διοίκησης με φωνές και συνθήματα στους τοίχους.

Ο Πρόδρομος Πετρίδης επέστρεψε στην προεδρία του ΑΠΟΕΛ τον Δεκέμβρη του 2013 και τα πεπραγμένα έως σήμερα τον κατατάσσουν έναν από τους πιο πετυχημένους πρόεδρους στην ιστορία των γαλαζοκιτρίνων.

Πέντε διαδοχικές κατακτήσεις πρωταθλήματος, με τις οποίες έφτασε τις εφτά και είναι ο πρόεδρος με τις περισσότερες (εφτά) στην ιστορία των γαλαζοκιτρίνων. Δύο προκρίσεις σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μία στο Γιουρόπα Λιγκ με πορεία έως τους 16 του θεσμού. Επιδόσεις που σφράγισαν την ενδοξότερη δεκαετία στην ιστορία του συλλόγου.

Οι δύο φετινοί ευρωπαϊκοί αποκλεισμοί από Σούντουβα και Αστάνα και η ντροπιαστική ήττα από την Δόξα έφερε στην επιφάνεια πράγματα που ήταν απλά χωσμένα κάτω από το χαλί. Δεν είναι σημερινή η κριτική των οπαδών της ομάδας στη διοίκηση για τα θέματα προγραμματισμού, με πολλές αποτυχημένες επιλογές παικτών που κόστισαν εκατομμύρια σε αποζημιώσεις και συνεχές ράβε-ξήλωνε με αποτέλεσμα να χάνει η ομάδα τη δυναμική της.

H διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη έμεινε πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας με τον διοικητικό ηγέτη του ΑΠΟΕΛ να επιλέγει να μην μιλήσει δημόσια από τη μέρα συντριβής στον αγώνα με τη Δόξα και να αφοσιώνεται στο πως θα αντιστρέψει το κλίμα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ο χρόνος σταμάτησε στο 2012

Ήδη ήρθε στην Κύπρο ο Άρναρ Γκρέταρσον, με τον οποίο συνεχίζονται οι επαφές για το ενδεχόμενο πρόσληψης του στη θέση του τεχνικού διευθυντή, ενώ διεργασίες γίνονται και για τον εκλεκτό που θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας.

Αποχώρησε ο Τόζα Σάμπουριτς, η παρουσία του οποίου σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από αρκετούς φίλους του ΑΠΟΕΛ. Η διοίκηση Πετρίδη αντιλαμβανόμενη τα λάθη που έγιναν δείχνει έτοιμη να ρίξει… ζαριά επιβίωσης. Πάντως, όσο η ομάδα νοσεί αγωνιστικά και τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά η πίεση θα αυξάνεται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ