aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ψάχνοντας για ταχυδακτυλουργούς

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το πείραμα πέτυχε λοιπόν. Ο Πρόδρομος Πετρίδης το έκανε και αυτό. Πήρε την απόφαση για αλλαγή προπονητή εν μέσω προκριματικών ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο Μάριο Μπέιν έφυγε και ήρθε ο Γιώργος Δώνης. Ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ εις βάρος της Βιτόρουλ και θα συμμετάσχει σε όμιλο είτε του ενός είτε του άλλου θεσμού της ΟΥΕΦΑ. Και φυσικά υπάρχει τεράστια ανακούφιση στις τάξεις του για οικονομικούς λόγους.

Τι έχει διδάξει όμως η περιπέτεια του πρωταθλητή κατά τους τελευταίους δύο μήνες; Ότι για ακόμη μία φορά αποδείχτηκε πόσο επικίνδυνο είναι το παιχνίδι με τις συχνές αλλαγές των προπονητών. Δεν μπορεί να είναι η λύση. Μπορεί κάποτε να αποφέρει καρπούς, αλλά πρόσκαιρα και επιφανειακά. Σε βάθος χρόνου, όμως, κάνει ζημιά γιατί δεν αφήνει την ομάδα να προχωρήσει με σταθερά βήματα και να φτάσει στο μάξιμουμ της απόδοσής της.

Άλλωστε, ο Δώνης δεν μπορεί να ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος το 2015 και το 2017 να είναι ο Μεσσίας. Εννοείται πως ξέροντας πολύ καλά την ομάδα και όντας καλός προπονητής, μπορεί να την οδηγήσει σε επιτυχίες. Ωστόσο, αργά ή γρήγορα θα έρθει το πρώτο ντεφορμάρισμα. Ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνίζεται σε φάση ομίλων και θα έχει πάλι μεγάλη και επίπονη σεζόν. Επομένως, όταν θα μαζευτούν συνεχόμενα ντέρμπι και ευρωπαϊκά ματς, πιθανόν η εικόνα και τα αποτελέσματα να μην είναι τα προσδοκώμενα.

Η συνέχεια, γνωστή σε όλους. Η θριαμβολογία θα δώσει τη θέση της ξανά στην γκρίνια και τότε τι; Ο Πρόδρομος Πετρίδης θα επαναλάβει εαυτόν και θα ανατρέξει σε κάποιον άλλον ταχυδακτυλουργό για να βγάλει τον λαγό από το καπέλο; Και να γκρεμίσει ό,τι έχτισε ο επόμενος φευγάτος κόουτς και να αρχίσει ξανά από την αρχή με τον επόμενο νεοεισερχόμενο;

Έχετε αναλογιστεί τι θα έχανε ο ΑΠΟΕΛ, αν ο Φοίβος Ερωτοκρίτου δρούσε το 2010 με τη λογική του Πετρίδη, με τον τρόπο που ήρθε η απώλεια του τίτλου; Υπήρχε περίπτωση να παρέμενε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Αρχάγγελο υπό το σημερινό διοικητικό καθεστώς, μετά από τρεις ήττες σε διάστημα ενάμιση μήνα από την Ομόνοια (1-2, 0-1, 0-1). Προφανώς όχι και έτσι, η περίφημη ομάδα των περιόδων 2010-11 και 2011-12, η οποία απέδωσε εκπληκτικό ποδόσφαιρο και έφτασε μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα δημιουργείτο ποτέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ