aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠρέσινγκ για τους επόμενους

Πρέσινγκ για τους επόμενους

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη, λένε. Έτσι, οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ… πεινούν ακόμη πιο πολύ μετά την προχθεσινή ανακοίνωση της απόκτησης του Ρενάν Μπρεσάν.

Μετά τον Μιγκέλ Καρλίτος, τον Αντρέα Ορλάντι και τον Βραζιλιάνο δημιουργικό μέσο, πλέον αναμένεται το όνομα του τέταρτου μετεγγραφικού αποκτήματος. Προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση σέντερ φορ και αριστερού μπακ.

Οι πρωταθλητές έχουν εντοπίσει τους στόχους τους και ελπίζουν ότι σύντομα θα έχουν νέα, τα οποία θα ενθουσιάσουν τους οπαδούς τους. Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ενδιαφέρουν για το αριστερό άκρο της άμυνας, συγκαταλέγεται ο Εντιμάρ Φράγκα (αριστερά στη φωτό). Είναι συμπατριώτης του Μπρεσάν και μάλιστα, ήταν συμποδοσφαιριστής του στη Ρίο Άβε. Όπως μας ειπώθηκε, βρίσκεται στη λίστα που αξιολογούν οι Τόμας Κρίστιανσεν και Τόζα Σάπουριτς.

Η λήξασα σεζόν ήταν γεμάτη στην πορτογαλική ομάδα Α’ Κατηγορίας γι’ αυτόν, αφού έγραψε 26 συμμετοχές και πέτυχε ένα γκολ. Η Ρίο Άβε θα πρέπει να κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του 29χρονου ακραίου οπισθοφύλακα.

Θήτευσε τρεις φορές σε αυτήν και είχε τις πιο επιτυχημένες παρουσίες του, από κάθε άλλη ομάδα που αγωνίστηκε. Το 2012-13 και το 2013-14 αγωνίστηκε σε αυτήν δανεικός από τη ρουμανική Κλουζ, έχοντας 28 (2 γκολ) και 24 συμμετοχές, αντιστοίχως. Αρκετά καλή ήταν και η παρουσία του στην Ξάνθη, στην οποίαν επίσης αγωνίστηκε με υποσχετική (2011-12, 25 συμμ., 2 γκολ). Πριν από τη Ρίο Άβε, φόρεσε 17 φορές τη φανέλα της Κόρδοβα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Στην Κλουζ αγωνίστηκε 28 φορές σε δύο αγωνιστικές περιόδους (2009-10, 2010-11), ενώ πέρασε επίσης από τις Μπετίμ (Βραζιλία), Μπράγκα (Πορτογαλία) και Κίεβο (Ιταλία), δίχως να επιδείξει σημαντική συμβολή στην πορεία τους. Σαφέστατα, όμως, προερχόμενος από δύο καλές σεζόν στις μεγάλες κατηγορίες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, αποτελεί ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που κέντρισε την προσοχή των υπεύθυνων του μετεγγραφικού σχεδιασμού του ΑΠΟΕΛ.

Ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός που ενδιαφέρει τους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι μελετούν διεξοδικά κάθε παίκτη που προτείνεται, προκειμένου να καταλήξουν στους εκλεκτούς. Η διοίκηση ελπίζει ότι εντός της εβδομάδας θα είναι σε θέση να αυξήσει τον αριθμό των ποδοσφαιριστών του υφιστάμενου έμψυχου δυναμικού, κλείνοντας τις βασικές μετεγγραφικές εκκρεμότητες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ