aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠουρσαϊτίδης: «Φαβορί η Κοπεγχάγη»

Πουρσαϊτίδης: «Φαβορί η Κοπεγχάγη»

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τις μάχες του ΑΠΟΕΛ με την Κοπεγχάγη στα playoffs του Champions League. Ο παλαίμαχος άσος της ομάδας της Λευκωσίας εκτίμησε πως οι Δανοί θα είναι σε εγρήγορση μετά τον αποκλεισμό τους από τον κυπριακό σύλλογο το 2009, αλλά θεωρεί πως παρά την απώλεια του Ντε Βινσέντι υπάρχουν καλές πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους.

Αναλυτικά, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης μίλησε στον Σωτήρη Ταμπάκο για:

-το ποια είναι η πιο χαρακτηριστική στιγμή από τα δύο ματς με την Κοπεγχάγη: «Είναι το σφύριγμα της λήξης στο δεύτερο παιχνίδι. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς τους Κύπριους και τους Ελλαδίτες. Ήμασταν στους ομίλους. Μια μικρή ομάδα από την Κύπρο με πολύ μικρότερο μπάτζετ να καταφέρνει να αποκλείει μια παραδοσιακή δύναμη όπως ήταν τότε η Κοπεγχάγη και να περνάει στους ομίλους. Θα μείνει αξέχαστο σε όλους μας».

-το τι είχε αλλάξει στο δεύτερο ματς και ανέτρεψαν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα: «Εκείνη η ομάδα είχε ένα βασικό κορμό αρκετά χρόνια. Είχε κάποια παιδιά που έδιναν το μάξιμουμ σε κάθε παιχνίδι. Πήγαμε στην Κοπεγχάγη που ήταν το φαβορί. Εμείς ήμασταν άγνωστοι στην Ευρώπη. Υπήρχε μια υποτίμηση. Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι. Καταφέραμε να χάσουμε μόνο 1-0. Η Κοπεγχάγη έχασε πολλές ευκαιρίες. Είχε και πολλούς καλούς παίχτες. Θέλαμε να κρατήσουμε το μηδέν και να παλέψουμε στο δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας. Στην Κύπρο δεν περίμεναν την ατμόσφαιρα από τον κόσμο. Πίστευαν ότι θα είναι εύκολο γιατί δεν είχαν απειληθεί στο πρώτο παιχνίδι. Σοκαρίστηκαν όταν βρέθηκαν να χάνουν».

-το τι σκέφτονταν όταν είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία το καλοκαίρι: «Ξεκίνησε η προετοιμασία δειλά-δειλά. Είχε προσπαθήσει πολλές φορές αυτή η ομάδα να πάει στους ομίλους του Champions League. Το μεγάλο όνειρο όλων ήταν αυτό. Έπρεπε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας για αυτή την επιτυχία. Τότε τα πράγματα ήταν αλλιώς. Είχαμε μια άσημη ομάδα. ‘Ήταν η πρώτη φορά , με πολύ μικρότερο προϋπολογισμό. Πολλοί από εμάς θεωρούμασταν αποτυχημένοι από άλλα πρωταθλήματα. Πραγματικά γίναμε ένα με τους Κύπριους και πλέον υπάρχει μεγάλη αγάπη εκατέρωθεν και μεγάλος σεβασμός. Είναι ωραίο να νιώθεις μέλος αυτής της ομάδας».

-το γεγονός ότι πλέον οι Δανοί ξέρουν τι να περιμένουν από τον ΑΠΟΕΛ: «Πλέον ο ΑΠΟΕΛ είναι υπολογίσιμη δύναμη. Ξέρουν τι σημαίνει Λευκωσία και ΓΣΠ. Την πρώτη φορά σίγουρα μας υποτίμησαν. Πλέον δεν υπάρχει αυτό. Θα προετοιμαστούν καλά και θα ξέρουν τι να περιμένουν. Θεωρώ ότι φαβορί είναι η Κοπεγχάγη αλλά τίποτα δεν μπορεί να ξεγραφτεί. Άρα θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι ότι είναι υπολογίσιμη».

– το αν η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς στην Κύπρο: «Θεωρώ ότι και τα 2 παιχνίδια είναι κλειδί. Αν ο ΑΠΟΕΛ πάρει στη Δανία ένα καλό αποτέλεσμα, μια ισοπαλία ή αν χάσει με σκορ 2-1, 3-2 μέσα στη Λευκωσία σου δίνει πολλές πιθανότητες να ελπίζεις. Αν όμως είναι ένα καθαρό σκορ εναντίον του ΑΠΟΕΛ τα πράγματα θα είναι δύσκολα».

-το αν οι Δανοί θα έχουν ένα παραπάνω άγχος λόγω της πρόσφατης προϊστορίας: «Οι Σκανδιναβοί έχουν πολύ κακές εμπειρίες στην εναντίον του ΑΠΟΕΛ και δεν έχουν τη δυνατότητα να υποτιμήσουν ούτε να είναι χαλαροί».

-την απουσία του Ντε Βινσέντι που πήγε στα Αραβικά Εμιράτα: «Είναι σημαντική η απουσία του Ντε Βινσέντι. Είχε πολύ καλή παρουσία και ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Θεωρώ ότι είναι απώλεια για την ομάδα. Δεν θεωρώ ότι κάποια από τις μεταγραφές που μπορεί να καλύψει το κενό του. Ελπίζω να μην στοιχήσει στην ομάδα. Είναι ένας πολυσύνθετος παίχτης γι’ αυτό και πουλήθηκε. Είναι θέμα προπονητή να καλύψει το κενό του. Σίγουρα φέτος ο ΑΠΟΕΛ είναι αποδυναμωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

-το αν σκέφτεται πλέον να ασχοληθεί σοβαρά με την προπονητική: «Ναι, ήμουν στις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ, ήθελα να πάρω κάποιες βάσεις από τις νεαρές ηλικίες. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαι κάτοχος του Pro διπλώματος. Στόχος μου είναι να ασχοληθώ επαγγελματικά γιατί δεν έχω και κάποια άλλη απασχόληση. Είμαι σε διαδικασία που μιλάω με κάποιες ομάδες για να κάνω ένα νέο ξεκίνημα σαν προπονητής που είναι αυτό που θέλω για το μέλλον».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ