aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Πόλεμος» Cablenet-Cytavision για τον «Μέσι»

«Πόλεμος» Cablenet-Cytavision για τον «Μέσι»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Άναψε και θα ανάψει ακόμα περισσότερο το τηλεοπτικό πεδίο (και ειδικά με τέτοιο καιρό…)! Ήδη κάποιες πλατφόρμες έχουν γνωστοποιήσει τις προθέσεις τους, μέσω στρατηγικών κινήσεων ή και (κινήσεις) σκοπιμότητας. Όπως και να έχουν τα πράγματα, φέτος προβλέπεται να διαμορφωθεί ένα καινούργιο σκηνικό με τα τηλεοπτικά, καθώς πολλοί πάροχοι έχουν αντιληφθεί πως το ποδόσφαιρο «πουλά» και πουλά και καλά.

Δεν αποτελεί μυστικό πως η Cablenet θέλει να μπει δυναμικά στο χώρο του ποδοσφαίρου και μόλις πριν 48 ώρες ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης αποκάλυψε πως έχει στα χέρια του μιαν εξαιρετικά οικονομικά συμφέρουσα πρόταση, ύψους 3.000.000 το χρόνο, από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Με ένα τέτοιο ποσό οι γαλαζοκίτρινοι θα τινάξουν την μπάνκα στον αέρα και θα κάνουν σμπαράλια τις όποιες ισορροπίες υπήρχαν ή τέλως πάντων (κάποιοι) προσπαθούσαν να διατηρήσουν.

Στην Cablenet γνωρίζουν πολύ καλά πως για να μπορέσουν να ανατρέψουν τις ισορροπίες και να μπουν στο παιχνίδι της διάκρισης και των επιτυχιών θα πρέπει να κάνουν μια μετεγγραφή τύπου Μέσι, όπως πριν από μια διετία περίπου προσπάθησαν να κάνουν οι Σεΐχηδες της Σίτι!

Στην Μπάρσα, από την άλλη, ουπς με συγχωρείτε, στη Cytavision ως έμπειροι παίκτες που είναι γνωρίζουν πολύ καλά πώς να συμπεριφερθούν και τι να κάνουν. Η Μπάρσα, ανανέωσε το συμβόλαιο του Μέσι ως το 2021 με τη ρήτρα να φτάνει τα 400.000.000 ευρώ παρακαλώ! Τόσο «χοντρό» – συγκριτικά και με τα μεγέθη πάντοτε, έτσι, για να μην ξεφεύγουμε- αναμένεται να είναι το παιχνίδι με τα τηλεοπτικά.

Το τι θα κάνει η Cytavision και ποια θα είναι η «απάντησή» της προς την Cablenet δεν μπορώ να την γνωρίζω, εκείνο όμως που γνωρίζω είναι πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη προψές έκανε, «τα αδύνατα δυνατά» και φρόντισε για τον πελάτη της, όπως το παιχνίδι με τη Βιτορούλ μεταδοθεί τηλεοπτικά, πληρώνοντας μάλιστα το ανάλογο κόστος, το οποίο σύμφωνα με τα όσα πληροφορούμαστε μόνο ευκαταφρόνητο δεν ήταν.

Cablenet και Cytavision, δεν είναι όμως μόνοι τους στη μάχη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για το ποδόσφαιρο. Στο γήπεδο βρίσκονται άλλοι δύο παίκτες, η Primetel και η ΚΟΠ tv, με την τελευταία να προασπίζεται τα συμφέροντα των ομάδων (δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στη Β’ κατηγορία, αλλά και στο Futsal, του οποίου χρόνο με το χρόνο, ανεβαίνει κι αυτού η δημοτικότητα). Γι’ αυτό λοιπόν είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως προβλέπεται να γίνουν φοβερά παιχνίδια ντέρμπι, προβλέπω μάλιστα, πως λίαν συντόμως θα έχουμε γενικό ξεσηκωμό, ειδικά αν ο ΑΠΟΕΛ καταφέρει και κλείσει τη συμφωνία που ακούγεται και κυκλοφορεί στην πιάτσα τις τελευταίες μέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ