aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠαντού πρωτιές για τους πρωταθλητές!

Παντού πρωτιές για τους πρωταθλητές!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Στον -αδιάφορο βαθμολογικά- αγώνα στο ΓΣΠ απέναντι στον Απόλλωνα, ο ΑΠΟΕΛ με το γκολ του Ντε Καμάργκο στο 90’ διατήρησε το αήττητο του στην έδρα του για 20 σερί αγώνες στην περίοδο 2016-17 (μετρά 15 νίκες και πέντε ισοπαλίες) και γιόρτασε την κατάκτηση του τίτλου. Αν προσθέσουμε και τους αγώνες της περσινής περιόδου στους οποίους οι γαλαζοκίτρινοι ήταν αήττητοι στο άντρο τους θα φτάσουμε τους 30 (23 νίκες και 7 ισοπαλίες).

Η ομάδα του Κρίστιανσεν πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου με τέσσερις βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ, μετρά όμως και αρκετές άλλες στατιστικές πρωτιές. Έχει πετύχει τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλη ομάδα. Συνολικά 24, ενώ η ΑΕΚ που τερμάτισε στη 2η θέση πέτυχε 22 νίκες. Έχει επίσης τις λιγότερες ήττες στην τρέχουσα περίοδο, μόνο τέσσερις, όσες και η ΑΕΚ.

Κι εφόσον είναι λίγο δύσκολο η Ομόνοια να πετύχει 11 τέρματα σήμερα κόντρα στην ΑΕΛ, πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει στη λήξασα σεζόν και την πρωτιά όσον αφορά την καλύτερη επίθεση. Οι ποδοσφαιριστές του σκόραραν 77 φορές, ενώ στη σχετική κατάταξη ακολουθεί ο Απόλλων με 71 τέρματα. Πρωτιά για τους πρωταθλητές και στην άμυνα. Δέχθηκαν 24 τέρματα, τέσσερα λιγότερα από την ΑΕΚ, η εστία της οποία παραβιάστηκε 28 φορές.

Ουσιαστικά, χάθηκε μόνο ο τίτλος του πρώτου σκόρερ που πήγε στον Ντέρμπισαϊρ της Ομόνοιας με 24 τέρματα, ενώ το πρώτο κανόνι των γαλαζοκιτρίνων, ο Πιέρος Σωτηρίου που δεν αγωνίστηκε, έμεινε στα 21.

Ο Βάτερμαν κι οι άλλοι!

Ο Μπόι Βάτερμαν δεν είναι μόνο ένας από τους «πολυτιμότερους» ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ της λήξασας περιόδου, αλλά και ο πρώτος σε συμμετοχές. Αν και δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Απόλλωνα, μέτρησε 34 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος χωρίς μάλιστα να γίνει αλλαγή. Έγραψε 3.060 λεπτά συμμετοχής. Δεύτερος σε συμμετοχές στο πρωτάθλημα είναι ο Νούνο Μοράις με 33 (χωρίς να γίνει ποτέ αλλαγή) και 2881 λεπτά. Τρίτος στη σχετική λίστα είναι ο Πιέρος Σωτηρίου με 32 συμμετοχές (εκ των οποίων οι 31 ως βασικός) και αγωνίστηκε σε 2.634 λεπτά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ