aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Βέργος κάλπαζε από 12 χρονών!

Ο Βέργος κάλπαζε από 12 χρονών!

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, επιβεβαίωσε σήμερα το ενδιαφέρον για τον Νίκο Βέργο και πως υπάρχει πιθανότητα να αποκτηθεί. «Για τον Βέργο μας έχουν πει ότι είναι ένα νεαρό ταλέντο κάτω των 21 ετών. Είναι ένας από τους παίκτες που έχουμε συζητήσει και υπάρχει πιθανότητα να αποκτηθεί, να πάρει χρόνο και να επιστρέψει στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Δεν είναι η προτεραιότητά μας ο Βέργος, για να μην παρεξηγηθούμε», δήλωσε ο διοικητικός ηγέτης των γαλαζοκιτρίνων. Με αφορμή το ενδιαφέρον για τον επιθετικό του Ολυμπιακού βρήκαμε στο διαδίκτυο ένα εξαιρετικό σχόλιο του Βαγγέλη Μπραουδάκη στο sentragoal.gr.

Διαβάστε το αυτούσιο: Χωρίς αμφιβολία ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της πρόκρισης των Νέων του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του «μικρού Τσάμπιονς Λιγκ» με τη νίκη τους 2-1 επί της Άντερλεχτ προχθές το βράδυ στο Καραϊσκάκη ήταν ο δις σκόρερ Ιωαννίδης.

Στο 73′ κι αφού ο 19χρονος είχε κάνει και με το παραπάνω τη δουλειά του παραχώρησε τη θέση του στον μόλις 17χρονο Νίκο Βέργο (με επαγγελματικό συμβόλαιο από πέρυσι), που τόσα ακούγονται για το ταλέντο του. Ε, η παρουσία του -όντως- πιτσιρίκου μου έφερε στο μυαλό μνήμες πριν από πέντε χρόνια, όταν πρωτοείχα την τύχη να τον παρακολουθήσω και να εντυπωσιαστώ.

Ήταν, λοιπόν, Ιούνιος του 2008 στην πατρίδα του Βέργου, στο Κιλκίς. Οι γεννηθέντες το ’96 και το ’97 (11χρονοι και 12χρονοι μπόμπιρες) θα είχαν για πρώτη φορά, βάσει ηλικίας, την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το -όποιο- ταλέντο τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα χάντμπολ στην κατηγορία μίνι, όπου συμμετείχαν οι 12 καλύτερες ομάδες της χώρας. Οι Πόντιοι Κιλκίς, μάλιστα, είχαν προπονητή τον τότε διεθνή διαιτητή ποδοσφαίρου, τον Βασίλη Παμπορίδη

Σε κουβέντα μαζί του, πριν αρχίσει η διοργάνωση, μου πρωτοείπε για τον Βέργο. Για έναν μικρό που είναι καταπληκτικός, αλλά «πού να τον δεις να παίζει και ποδόσφαιρο»! Και όντως. Ο Βέργος ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα.

vergosΑνάμεσα στους 11χρονους και τους 12χρονους νόμιζες ότι ήταν χρόνια μεγαλύτερός τους! Ταχύτητα, έκρηξη, δύναμη, άλμα, διασκελισμός, ήταν για να τον χαζεύεις! Μου θύμισε τον Ντανιέλ Μπατίστα όταν είχε πρωτοπαίξει στη χώρα μας με τον Εθνικό. Κάλπαζε.

Περιττό να σας πω ότι πήρε τους Πόντιους Κιλκίς από το χέρι και τους έδωσε εκείνο το πρωτάθλημα, σκοράροντας ακατάπαυστα, παίζοντας άμυνα, οργώνοντας ακούραστα το 40Χ20 παρκέ για 45 λεπτά σε καθέναν από τους έξι αγώνες μέχρι την κούπα

Μερικούς μήνες αργότερα ήταν που πήγε στη Βαρκελώνη και δοκιμάστηκε στις ακαδημίες της Μπαρσελόνα. Κι υπέγραψε και προσύμφωνο ένταξης για το καλοκαίρι του 2009. Υπό αυτές τις προοπτικές τον ξανασυνάντησα τον Ιούνιο του 2009 στο επόμενο πρωτάθλημα χάντμπολ μίνι. Θα έπαιζε για τελευταία φορά με τους Πόντιους Κιλκίς, να υπερασπιστεί τον τίτλο του, και μετά θα τον «έκλεβε» το ποδόσφαιρο.

Κι εκεί έμαθα ότι, αντί της Βαρκελώνης, είχε μόλις συμφωνήσει και σε δύο εβδομάδες θα κατηφόριζε στον Πειραιά, αφού ο Ολυμπιακός είχε μπει σφήνα και τον είχε ήδη αποκτήσει, εκπληρώνοντας τα κριτήρια τέτοιων ηλικιακών μετεγγραφών της FIFA (αναλαμβάνοντας, δηλαδή, μεταξύ άλλων, και τα έξοδα διαβίωσης της οικογένειάς του)

Για την ιστορία, ο Βέργος δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει. Εχασε στον ημιτελικό από τον Ζαφειράκη Νάουσας με μια εκπληκτική εκείνη την ημέρα εμφάνιση ενός νυν (!) συμπαίκτη του στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό: του συνομηλίκου του Αργύρη Τούφα (αριστερό μπακ), που κατηφόρισε κι αυτός στου Ρέντη πέρυσι! Πήρε, ωστόσο, μόνος του τον μικρό τελικό με 19 γκολ από τα συνολικά 29 που έβαλε η ομάδα του απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ