aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ «θρύλος» των ανατροπών (vid)

Ο «θρύλος» των ανατροπών (vid)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Την Τρίτη, στο στάδιο ΓΣΠ, ο ΑΠΟΕΛ καλείται απέναντι στη Σούντουβα για όγδοη φορά κατά τη νέα χιλιετηρίδα να ανατρέψει εις βάρος του αποτέλεσμα, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Κατά τις επτά προηγούμενες φορές που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, δηλαδή κουβάλησε στις αποσκευές ήττα στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι, κατάφερε ισάριθμες φορές να τσεκάρει το εισιτήριο.

Δείγμα προφανώς της δυναμικής ώθησης που παίρνει στο στάδιο της πρωτεύουσας, παρασύροντας στο διάβα όποιον αντίπαλο βρεθεί μπροστά του. Η αύρα που αντλεί και από την ισχυρή παρουσία των φίλων του είναι τέτοια που κόντρα σε κάθε εμπόδιο, ανιχνεύει με παλληκαριά τον τρόπο για να απογειωθεί.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Πραξιτέλης Βούρος

Οι πρωταθλητές Λιθουανίας, λοιπόν, θα γίνουν το όγδοο «θύμα» τους; Συγκρίνοντας τη δυναμικότητα της Σούντουβα με αυτές που είχαν προηγηθεί, ασφαλώς είναι χαμηλότερης δυναμικότητας. Υπάρχει, όμως, ένα… αλλά στην όλη ιστορία. Τι εννοούμε; Για πρώτη φορά, τη χρονική περίοδο που παρατηρούμε, καλείται να ανατρέψει ήττα με δύο τέρματα διαφορά. Η «σφαλιάρα» με 1-3 στη Μαριγιάμπολε έχει ανεβάσει τον βαθμό επικινδυνότητας, παρόλο που τα πράγματα θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα εάν ο Καζού δεν μείωνε σε χρόνο καθυστερήσεων.

Στις τέσσερις από τις επτά φορές που έφερε τα κάτω-πάνω εντός έδρας ο ΑΠΟΕΛ, είχε χάσει στο πρώτο ματς με 0-1. Τη σεζόν 2009-10 κέρδισε στη Λευκωσία με 3-1 την Κοπεγχάγη, την αγωνιστική περίοδο 2011-12 εκ νέου με το ίδιο σκορ τη Βίσλα και ακολούθως είχε γράψει την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου, αποκλείοντας τη Λιόν στη διαδικασία των πέναλτι, περνώντας στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και το καρέ των ανατροπών της ήττας με 0-1 στο πρώτο ματς έκλεισε πέρσι απέναντι στη Βίτορουλ, σε έναν αγώνα κατά τον οποίο «καθάρισε» στην παράταση (4-0).

Διαβάστε επίσης: Η εξάρτηση στο Νούνο και η ανάγκη για νέο Μοράις!

Δύο φορές κλήθηκε να ανατρέψει ήττα με 2-3 στο ΓΣΠ, ισάριθμες φορές πριν από δύο χρόνια. «Πέταξε» αρχικά εκτός της Ρόζενμποργκ (3-0) και ακολούθως την Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλδέρδε με 2-0, εξασφαλίζοντας τότε τη συμμετοχή στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Τέλος, μία φορά ανέτρεψε σκορ 1-2. Τη σεζόν 2002-03, όταν είχε κερδίσει στη Λευκωσία τη Μάριμπορ με 4-2 και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

2002-03 2ΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ             

Μάριμπορ-ΑΠΟΕΛ 2-1

ΑΠΟΕΛ-Μάριμπορ  4-2

2009-10 ΠΛΕΙ-ΟΦ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Κοπεγχάγη-ΑΠΟΕΛ 1-0

ΑΠΟΕΛ-Κοπεγχάγη 3-1

2011-12 ΠΛΕΙ-ΟΦ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Βίσλα-ΑΠΟΕΛ 1-0

ΑΠΟΕΛ-Βίσλα 3-1

«16» ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Λιόν-ΑΠΟΕΛ 1-0

ΑΠΟΕΛ-Λιόν 1-0 (4-3 πεν.)

2016-1 3ΟΣ ΠΡ. ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Ρόζενμποργκ-ΑΠΟΕΛ 3-2

ΑΠΟΕΛ-Ρόζενμποργκ 3-0

«32» ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ

Mπιλμπάο-ΑΠΟΕΛ 3-2

ΑΠΟΕΛ-Μπιλμπάο 2-0

2017-18 3ΟΣ ΠΡΟΚΡ. ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Βίτορουλ-ΑΠΟΕΛ 1-0

ΑΠΟΕΛ-Βίτορουλ 4-0 παρ. (1-0)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ