aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ Στάθης μίλησε!

Ο Στάθης μίλησε!

Παρόλο που ο Στάθης Αλωνεύτης αγωνίσθηκε μόλις σε επτά αγώνες στην τρέχουσα σεζόν, έξι στο πρωτάθλημα και έναν στο κύπελλο, με το κοντέρ του να «γράφει» 185 λεπτά, έχει να επιδείξει αξιοζήλευτα στατιστικά στοιχεία. Πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ. Ναι, καλά διαβάσατε! Γύρισε τον τροχό της όποιας αμφισβήτησης και αναδύθηκε.

Εκτός από το γεγονός ότι δεν τον… λύγισαν οι σοβαροί τραυματισμοί, το σπουδαιότερο για τον έμπειρο εξτρέμ είναι πως όσες φορές ο ΤιμούρΚετσπάγια χρειάσθηκε τη συμβολή του και ανεξαρτήτως του χρόνου αποχής από την ενεργό δράση, βροντοφώναξε «παρών».

Μάλιστα, στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του συλλόγου. Και όλα αυτά είναι «προϊόν» της ποιότητας, αλλά και της αφοσίωσης και της καθημερινής του προσπάθειας στις προπονήσεις. Αποτελεί, εν τέλει, παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς συναδέλφους του.

Θα έχει όντως μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το πώς θα τον διαχειριστεί ο Γεωργιανός προπονητής στη συνέχεια, ο οποίος έγινε δέκτης έντονης κριτικής για το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα τον είχε ξεχασμένο στον πάγκο.

Το μόνο σίγουρο στην όλη ιστορία είναι πως τώρα που η μπάλα «καίει» όσο ποτέ προηγουμένως, ίσως η συμβολή (και) του αεικίνητου Αλωνεύτη να αποδειχθεί καταλυτική ως προς την ευόδωση των στόχων.

Δεν μιλάμε, εξάλλου, για όποιον κι όποιον παίκτη. Ιδιαίτερα στη δημιουργία, έχει το αγωνιστικό υπόβαθρο για να κάνει τη διαφορά. Ένα κομμάτι στο οποίο ο ΑΠΟΕΛ έδειξε σε ορισμένα ματς μιαν αδυναμία.

Με την ταχύτητα, την ευελιξία και πρωτίστως με τη διεισδυτικότητά του έχει αποδείξει πλειστάκις ότι μπορεί να προκαλέσει τα ρήγματα απέναντι σε κάθε αμυντική γραμμή.

Το έπραξε φέτος, έστω και στο λίγο χρονικό διάστημα που έπαιξε, το απέδειξε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στα προηγούμενα χρόνια της έως τώρα καριέρας του. Εδώ που τα λέμε, ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Αυτό που ξέρει να κάνει, το κάνει και μάλιστα πολύ καλά. Φτάνει να είναι υγιής.

Ο Στάθης, άφησε (για τα καλά) πίσω του τα προβλήματα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησαν και δείχνει πανέτοιμος για να διεκδικήσει εκ νέου μια θέση στο αρχικό σχήμα στην τελική ευθεία των υποχρεώσεων της ομάδας του. Να πάρει, δηλαδή, εντολή από τον προπονητή να αρχίσει παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ μετά από 11 μήνες.

Η τελευταία φορά, υπενθυμίζουμε, ήταν στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΛ που διεξήχθη στις 20 Μαΐου 2015. Τότε, είχε δεχθεί ένα βίαιο μαρκάρισμα από τον Σιέλη και τέθηκε νοκ άουτ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ