aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ νέος (ΑΠΟΕΛ) είναι ωραίος

Ο νέος (ΑΠΟΕΛ) είναι ωραίος

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Κατά καιρούς γίνεται και όχι άδικα πολύς λόγος (και ντόρος) για το πόσο «γερασμένη» ή σε «ιδανική» ποδοσφαιρική ηλικία βρίσκεται μια ομάδα. Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε να διεκδικεί τα πρωτεία (μαζί με την ΑΕΚ) τα τελευταία χρόνια, καθώς έφτασε στο σημείο ο μέσος όρος ηλικίας των γαλαζοκίτρινων να πλησιάζει ή και να ξεπερνά τα 30 χρόνια, με 30,38 το 2012 και 29,27 πέρσι το καλοκαίρι!

Η τελευταία προσθήκη, αυτή του Κάζου, καθώς και η αναμενόμενη του Νατέλ, καθώς επίσης κι αυτών που προηγήθηκαν τον τελευταίο ένα και βάλε χρόνο έφεραν ικανοποιητικά αποτελέσματα, με τον μέσο όρο των γαλαζοκίτρινων να «πέφτει» στο 28,57 και με πολύ καλή προοπτική να πέσει κι άλλο κατά τη διάρκεια της μετεγγραφικής περιόδου, ανάλογα και με τις προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν.

Διαβάστε επίσης: Νέο εμπόδιο στον ΑΠΟΕΛ για Καρλάο

Μέσα από την έρευνα που κάναμε, σε ό,τι αφορά το ρόστερ των γαλαζοκίτρινων, όπως αυτό είναι διαμορφωμένο αυτή τη στιγμή, φαίνεται ξεκάθαρα πως συνδυάζει και ταλέντο και εμπειρία, ευρισκόμενο -σύμφωνα με τους ειδικούς- σε ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία. Στο ποδόσφαιρο, βέβαια, η ηλικία είναι κάτι σχετικό γιατί αν ήταν να σταθούμε λίγο στο 2012, τότε που ο μέσος όρος είχε εκτοξευτεί στα 30,38 χρόνια, ο ΑΠΟΕΛ είχε φτάσει στου «8» του Champions League.

Στα θετικά ωστόσο του να έχει μια ομάδα χαμηλό μέσο όρο ηλικίας είναι και τα χρόνια «ζωής» μια ομάδας «δεμένης» μαζί. Άλλο ένα «συν» για το έμψυχο υλικό των πρωταθλητών είναι πως στη σχετική λίστα δεν περιλαμβάνονται οι «μικροί» που απλά συμπληρώνουν το ρόστερ, όπως συνήθως γίνεται.

Διαβάστε επίσης: Βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η διοίκηση επιδίωξε και κατάφερε σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας και να δημιουργήσει μιαν ομάδα με προοπτική, αλλά και με ποιότητα. Εκείνο που μένει να δούμε είναι η ολοκλήρωση των μετεγγραφικών κινήσεων των πρωταθλητών και πώς θα διαμορφωθεί το ρόστερ με την ολοκλήρωση της μετεγγραφικής περιόδου.

ΡΟΣΤΕΡ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

ΟΝΟΜΑ ΗΜ. ΓΕΝ.
Εμίλιο Ενσούε 29
Καρλάο 32
Στάθης Αλωνεύτης 35
Νεκτάριος Αλεξάνδρου 34
Γκάγιας Ζαχιντ 24
Ρόλαντ Σάλαϊ 21
Γκιγιέρμε Ντελατόρε 26
Μίκαελ Ποτέ 34
Λορένζο Εμπεσίλιο 27
Λούκας Σόουζα 28
Τόμι Ορ 26
Γιώργος Εφραίμ 29
Ντένις Πολιάκοφ 27
Νικόλας Ιωάννου 23
Γιώργος Μερκής 34
Ζίβκο Μιλάνοφ 34
Πραξιτέλης Βούρος 23
Χέσους Ρουέδα 31
Βινίσιους 32
Νούνο Μοράις 34
Ανδρέας Μακρής 22
Μηνάς Αντωνίου 24
Μπόι Βάτερμαν 34
Κάζου 22
Γιόχαν Ταβάρες 30
Ράφαελ Ρόμο 28

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ