Ο Κρίστιανσεν έχει ένα σχέδιο!


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το τεχνικό τιμ του ΑΠΟΕΛ σχεδίασε προσεκτικά το πώς θα δουλέψει στη διάρκεια της προετοιμασίας στην Πολωνία και το όλο πλάνο τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα. Στο «Μιστράλ», αθλητικό κέντρο στο οποίο έχει καταλύσει η αποστολή των γαλαζοκιτρίνων, θα διανυθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου το βασικό σκέλος της προετοιμασίας και εννοείται πως είναι βαρύς ο φόρτος εργασίας της προπονητικής ομάδας και των ποδοσφαιριστών.

Ιδιαιτέρως οι άνθρωποι που βρίσκονται πολλά χρόνια στον σύλλογο κρίνουν πως η φετινή προετοιμασία είναι πάρα πολύ σημαντική, ίσως και η πλέον σημαντική σε σχέση με τις αυτές των αμέσως προηγούμενων ετών.

Στη νέα σεζόν αποτελεί κάτι περισσότερο από επιτακτική ανάγκη το μακρινό ευρωπαϊκό ταξίδι καθώς θα είναι η τελευταία χρονιά όπου οι βαθμοί της συγκομιδής του 2012 υπολογίζονται στη συνολική βαθμολογία, κάτι που είχε προσδώσει στην ομάδα το… αβαντάζ στις κληρώσεις.

Στη μέση τίθεται αβίαστα και το οικονομικό, αφού η βιωσιμότητα της εταιρείας εξακολουθεί να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόκριση στη φάση των ομίλων. Άρα, το πόσο αποδοτική θα είναι η δουλειά στην Πολωνία θα καθορίσει σ’ ένα μεγάλο βαθμό και την πορεία πλεύσης.

Παρόλο που ο Τόμας Κρίστιανσεν στερείται εμπειριών σε ευρωπαϊκά ματς καθώς ως πρώτος προπονητής μονάχα δύο φορές κοούτσαρε σε ευρωπαϊκά παιχνίδια (πέρσι στον 3ο προκριματικό γύρο στο Γιουρόπα Λιγκ), στον ΑΠΟΕΛ θεωρούν πως με το έργο που έχει επιτελέσει την τελευταία διετία στον πάγκο της ΑΕΚ μπορεί να οδηγήσει τη νέα του ομάδα στην πολυπόθητη Ιθάκη.

Ο Δανός θα εστιάσει σε τομείς που εντόπισε πως ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται τη μεγαλύτερη βελτίωση ώστε να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα βρίσκεται στο πρώτο επίσημο παιχνίδι (12 ή 13 Ιουλίου) σ’ ένα ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας ώστε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κρίστιανσεν εργάστηκε εντατικά στο πρώτο σκέλος της προετοιμασίας επί κυπριακού εδάφους, αρχίζοντας με τον τρόπο προσέγγισής του να κερδίζει τους ποδοσφαιριστές. Η φετινή λοιπόν προετοιμασία έχει και την ιδιαιτερότητα πως ένας «φρέσκος» κόουτς, με καλούς συνεργάτες, θα εργαστεί για πρώτη χρονιά στον σύλλογο και θα προσπαθήσει να περάσει νέα στοιχεία της γενικότερης αγωνιστικής φιλοσοφίας του. Και πάντοτε σ’ ένα τέτοιο σκηνικό υπάρχει μια σχετική αγωνία. Αλλά ο Τόμας έχει το δικό του σχέδιο για να πετύχει.

Ασφαλώς, θα ήταν πολύ καλύτερα τα δεδομένα για τον Δανό εάν οι βασικές προσθήκες είχαν ολοκληρωθεί (επιθετικός, αριστερός μπακ) καθώς θα είχε τη δυνατότητα να εργαστεί υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Όπως και να ‘χει, η τρέχουσα προετοιμασία είναι επίσης ξεχωριστή, διότι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, αν οι πρωταθλητές δουλέψουν καλά και με προσήλωση, θα καταφέρουν να κάνουν πιο εύκολη τη δουλειά τους (και) στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Γιατί ο στόχος του πέμπτου σερί τίτλου αποτελεί για άλλη μια σεζόν επιτακτική ανάγκη.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ