aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟ ΑΠΟΕΛ στα… χρόνια της χολέρας

Ο ΑΠΟΕΛ στα… χρόνια της χολέρας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το ρεπορτάζ δίνει την απάντηση στο ερώτημα: «Πόσο πίσω πήγε ο ΑΠΟΕΛ μετά την αποψινή ταπείνωση με 2-5 από τη Δόξα στο ΓΣΠ;» Σχεδόν μια εικοσαετία! Από τότε, στα λεγόμενα «πέτρινα χρόνια», όταν οι οπαδοί των άλλων ομάδων κοροϊδευτικά φώναζαν: «Στείλτε τον θρύλο στη Β’ Εθνική, να πάρουνε πρωτάθλημα και οι πορτοκαλί».

Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν να γίνουν «σκόνη και θρύψαλα» από ομάδα πλην «τοπ 6» (ΑΕΛ, ΑΕΚ, Ανόρθωση, Απόλλων, Ομόνοια) από τις 2 Μαΐου 1998 , όταν ηττήθηκαν από τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» με το βαρύ κι ασήκωτο 1-6, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής. Μία εβδομάδα προηγουμένως μάλιστα, στις 25 Απριλίου 1998 ταπεινώθηκαν για τελευταία φορά στην έδρα τους (Μακάρειο) από ανάλογο αντίπαλο, όταν ηττήθηκαν με 3-6 από την Αναγέννηση Δερύνειας.

Διαβάστε επίσης: Αποχώρησε χωρίς τσιμουδιά ο Πετρίδης, ώρα για αποφάσεις

Πάντως, υπήρχε ειδοποιός διαφορά των προηγούμενων δύο φορών σε σχέση με την αποψινή. Τότε, ο ΑΠΟΕΛ ήταν κομπάρσος στο τέλος των αντίστοιχων σεζόν, ενώ το τρέχον πρωτάθλημα βρίσκεται στην αρχή του και κάθε άλλο παρά αδιάφορο ήταν το παιχνίδι.

Όσο για την τελευταία πεντάρα που δέχτηκε ο ΑΠΟΕΛ σε αγώνα πρωταθλήματος, ήταν στο Παφιακό (σημερινό «Στέλιος Κυριακίδης») για την τελευταία αγωνιστική της περιόδου 2000-01, όταν εξήλθε ισόπαλος 5-5 με την -πάλαι ποτέ- ΑΕΠ (5/5/2001).

Διαβάστε επίσης: Kαι όμως, ο ΑΠΟΕΛ τον απέρριψε!

Τέλος, κατά σύμπτωση, η τελευταία ομάδα πλην «τοπ 6» που νίκησε τους γαλαζοκίτρινους ήταν και πάλι η Δόξα, όταν απέδρασε με 1-2 από το ΓΣΠ στις 3 Ιανουαρίου 2016.

Υ.Γ.: Ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι παράφραση του αντίστοιχου του βιβλίου: «Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας».

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: «Βράζουν» οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, αποδοκιμασίες και ξέσπασμα στο ΓΣΠ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ