«Ο ΑΠΟΕΛ είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα που είδα στη ζωή μου»


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην διάσκεψη τύπου μετά τον αποκλεισμό στο δήλωσε ότι ο ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ καλή ομάδα και δίκαια πήρε την πρόκριση. Επίσης στάθηκε ξανά στην αποτελεσματικότητα της ομάδας του.

Τα σχόλια του για το παιχνίδι: «Ήτανε ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες ούτε στην Ισπανία ούτε εδώ. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν και πάλι πολύ αποτελεσματικός. Το δεύτερο γκολ με τον τρόπο που ήρθε μας σόκαρε και μας ανάγκασε να αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού. Το τέρμα που πετύχαμε μπορεί να ήταν έγκυρο αλλά δεν έχει σημασία».

Για το αν σημαίνει κάτι άλλο ο αποκλεισμός: «Θα δούμε τι θα γίνει στο ποδόσφαιρο πρέπει να αξίζεις κάτι για να το πάρεις. Έχουμε παιχνίδι το ΣΚ και πρέπει να δούμε την συνέχεια. Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας».

Για το πώς είδε τον ΑΠΟΕΛ: «Παίζει με μεγάλο ενθουσιασμό, έχει ένα σπουδαίο επιθετικό μπροστά και είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα που είδα ποτέ στη ζωή μου».

Αν τον προβληματίζει ότι δεν αντέδρασε: «Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ έπαιξε με πολύ καρδιά όμως όταν έμεινε με 10 έμεινε πολύ πίσω. Εμείς παίξαμε με περισσότερη καρδιά αντί με μυαλό και αντί να ισοφαρίσουμε δεχθήκαμε και δεύτερο και αυτό μας στοίχισε».

Για το ότι δεν υπήρχε ο παίκτης ηγέτης: «Θα διαφωνήσω είχαμε τους παίκτες που μπορούν να πάρουν το παιχνίδι πάνω τους, αυτό που μας λείπει είναι ότι δεν τελειώνουμε τις φάσεις. Το τέρμα μας μπορούσε να μετρήσει αλλά αυτό που μας λείπει είναι το τελείωμα τον φάσεων».

Για το πώς είδε την Αθλέτικ σήμερα: «Εγώ είμαι ο προπονητής και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συμπεριφορά της ομάδας είναι αυτή που μας έφερε εδώ σήμερα. Δεν τα βάζουμε ποτέ κάτω, πρέπει να βελτιώσουμε στο παιχνίδι μας την κατοχή και τα τελειώματα των φάσεων που μας έχουν στοιχίσει».

Για το πώς επηρεάζει τη θέση του στον πάγκο: «Με όλο το σεβασμό δεν είναι η νύχτα για να μιλήσω γι’ αυτό».

Για το πόσο μεγάλη αποτυχία είναι ο αποκλεισμός από τον ΑΠΟΕΛ: «Η ομάδα έπαιξε για να κερδίσει, κυριαρχήσαμε στην κατοχή και στο δεύτερο παιχνίδι, πες το και ατυχία, κάναμε καλή πορεία είμασταν το φαβορί αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν πως εξελίχθηκαν. Το ζητούμενο είναι να πάμε την Κυριακή ενωμένοι να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι».

Για τις κακές εμφανίσεις εκτός έδρας: «Είναι όντως αλήθεια ότι δεν έχουμε καλά αποτελέσματα εκτός έδρας. Δεν είναι ψυχολογικό γιατί εδώ ήρθαμε και είδαμε μια ομάδα που θέλει να κερδίσει. Πρέπει να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητά μας».

Ποιος στόχος απομένει τώρα: «Χάνεις μόνο μια φορά δεν συνεχίζεις να χάνεις συνέχεια, τώρα έχεις το παιχνίδι με την Γρανάδα και το βλέπουμε αυτό. Έχουμε στόχο να βγούμε στην Ευρώπη, πρέπει να δούμε μπροστά».

Ποια είναι η κατάσταση στα αποδυτήρια και πως θα ανεβάσει το ηθικό της ομάδας: «Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει ενότητα, καλό κλίμα, ειδικά στα δύσκολα, όπως πέρσι μετά τον αγώνα με την Σεβίλλη που κερδίσαμε τη Μάλαγα».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ