aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜε τους κανόνες του Κρίστιανσεν

Με τους κανόνες του Κρίστιανσεν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δίπλα από τα αποτελέσματα και πολύ περισσότερο την πορεία της ΑΕΚ υπό την καθοδήγηση του Τόμας Κρίστιανσεν την τελευταία διετία μπήκε, κατά γενική ομολογία, θετικό πρόσημο. Γι΄ αυτό και βραβεύτηκε δις από την ΚΟΠ ως ο κορυφαίος κόουτς.

Ξέχωρα από τη συνεισφορά του Τσάβι Ρόκα, ο Δανός προπονητής κατάφερε να ανακατέψει σωστά τα διαθέσιμα υλικά, να παρουσιάσει ένα σύνολο με καλή τακτική, οργάνωση και ομαδικότητα. Και όλα αυτά, όπως έλεγαν στην ΑΕΚ μ’ ένα μπάτζετ των 2,6 εκατ. ευρώ.

Αυτά κατέγραψαν στον ΑΠΟΕΛ και προχώρησαν τις συζητήσεις μαζί του. Είναι ένας νέος, φιλόδοξος και δουλευταράς τεχνικός, που έχει μεγάλη δίψα για νέες διακρίσεις και προκλήσεις. Στην ομάδα της Λευκωσίας προσδοκούν πως με αυτόν στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» θ’ ανέβει επίπεδο το σύνολο και πρωτίστως θα βρει τη χρυσή συνταγή ώστε ο Θρύλος να παρουσιάσει επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, με κύριο χαρακτηριστικό την κατοχή της μπάλας. Το τελευταίο, ήταν κάτι που έλειψε από τον ΑΠΟΕΛ της μετά-Γιοβάνοβιτς εποχής και συζητήθηκε ευρέως.

Σύμφωνα με όσους τον γνωρίζουν πολύ καλά, παρά τα λάθη που έκανε σε ορισμένα παιχνίδια (ουδείς αλάνθαστος άλλωστε) δεν αφήνει κανένα παιχνίδι στην τύχη του. Για κάθε αντίπαλο η προεργασία που κάνει είναι απολύτως λεπτομερής με τη βοήθεια των συνεργατών του και κάθε ματς το ετοιμάζει διαφορετικά, ανάλογα με τα γνωρίσματά του.

Είναι επόμενο, λοιπόν, ο νέος ΑΠΟΕΛ που «χτίζεται» να βασίζεται στα… αρχιτεκτονικά σχέδια του Κρίστιανσεν. Ο προσφιλής σχηματισμός του είναι το 4-3-3. Δηλαδή, στη μεσαία γραμμή τοποθετούσε έναν αμυντικό χαφ και πιο μπροστά του δύο δημιουργικούς μέσους. Το εν λόγω αγωνιστικό περίγραμμα φαίνεται ότι θέλει να το διατηρήσει και στον νέο σταθμό στην καριέρα του, γι’ αυτό και η εντολή που «έπεσε» για την προσθήκη στο ρόστερ ενός παίκτη που θα χειρίζεται άψογα την μπάλα και θα έχει την ικανότητα να «στρώσει» παιχνίδι στο δεύτερο μισό χώρου δράσης.

Εκτός από την απόκτηση αριστερού μπακ και επιθετικού, η ενίσχυση με άλλον έναν παίκτη στην «καρδιά» του κέντρου αποτελεί προτεραιότητα και παραλλήλως ένα από τα βασικά στοιχήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ