aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΜε κεκτημένη ταχύτητα

Με κεκτημένη ταχύτητα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Με κεκτημένη ταχύτητα κατεβαίνει ο ΑΠΟΕΛ στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ για να αντιμετωπίσει την ΑΕΛ, το πρώτο από τα τέσσερα διαδοχικά ντέρμπι που θα δώσει έως το τέλος του μήνα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη θέλει να διευρύνει το νικηφόρο σερί, κάτι που θα της επιτρέψει να αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά κατά την τρέχουσα σεζόν (θα έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο), ενισχύοντας έτσι τη δυναμική ενόψει της «καυτής» συνέχειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΕΛ: 16άδα +1 τερματοφύλακας!

Το σημερινό εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής εννοείται πως έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας καθώς η αντίπαλος διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, ικανούς να κάνουν τη ζημιά. Συν τοις άλλοις, η ΑΕΛ παρουσιάζει μια καλοδουλεμένη αμυντική διάταξη. Έχει δεχθεί μόλις οκτώ τέρματα και αποτελεί την κορυφαία άμυνα του πρωταθλήματος. Οπότε, για να καταφέρει η κορυφαία επίθεση του μαραθωνίου να καταβάλει την αντίσταση της ΑΕΛ, επιβάλλεται προσήλωση, συγκέντρωση, αποφασιστικότητα και ευστοχία.

Στα πλην του ΑΠΟΕΛ το γεγονός πως ο Δώνης δεν έχει στη διάθεσή του 13 ποδοσφαιριστές, κάτι που αποτελεί τροχοπέδη στον καταρτισμό του ιδανικότερου σχήματος. Πέραν των πέντε τραυματιών (Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Ρουέδα, Βινίσιους, Καρλάο), υπάρχουν οκτώ παίκτες οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής (Πέρεθ, Γουδίνιο, Σάλαϊ, Ζαχίντ, Βούρος, Πολιάκοφ, Ενσούε, Ντελατόρε), αφού δεν είχαν εγγραφεί πριν από την ημερομηνία που ήταν αρχικά προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο αγώνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα (σερί) ντέρμπι των αποδείξεων

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Παρασκευά. Αριστερά ο Λάγο και δεξιά μάλλον ο Αντωνίου. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Μερκής και ένας εκ των Ιωάννου, Μοράις. Εάν επιλεγεί ο Πορτογάλος, τότε ως αμυντικά χαφ θα είναι οι Φαρίας, Σόουζα και πιο μπροστά τους ο Εμπεσίλιο. Αν ο Ιωάννου παίξει στην άμυνα, τότε δίπλα από τον Σόουζα θα είναι ο Μοράις. Αριστερά ο Αλωνεύτης έχει το προβάδισμα έναντι του Ορ και δεξιά ο Εφραίμ. Σε θέση σέντερ φορ θα επιλεγεί ένας εκ των Ποτέ, Ντε Καμάργκο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ