aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚάθε χρόνο τα ίδια…

Κάθε χρόνο τα ίδια…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ένα δεκαήμερο πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι και στον ΑΠΟΕΛ ψάχνουν (και ψάχνονται) ακόμη για τον επιθετικό που προορίζεται για να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στη γραμμή κρούσης. Το ένα εμπόδιο μετά το άλλο και το σίριαλ συνεχίζεται!

Έστω και αν ο σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα των μετεγγραφών «κλειδώσει» τις επόμενες μέρες, θα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί σε εκείνο τον βαθμό ετοιμότητας, προκειμένου να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να ακριβολογούμε, θα θεωρηθεί η ιδανικότερη εξέλιξη σε περίπτωση που μετρήσει λεπτά συμμετοχής στον επαναληπτικό.

Οπότε; Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια! Ο Τομάς ντε Βινσέντι, ο σκόρερ των τριών εκ των πέντε γκολ στα φιλικά προετοιμασίας, θα κληθεί για τρίτη διαδοχική σεζόν να «μιλήσει» στην ευρωπαϊκή αρένα, ξελασπώνοντας την ομάδα του. Ο κλήρος πέφτει, δηλαδή, πάλι στον «Ντέβι»!

Θα έχει βεβαίως «παρέα» τον φιλότιμο Πιέρο Σωτηρίου, αλλά εννοείται ο έμπειρος Αργεντινός θα αποτελέσει το βασικότερο δόρυ του Θρύλου για να προσπεράσει με επιτυχία το πρώτο εμπόδιο και έπειτα να προχωρήσει όσο γίνεται πιο βαθιά στη διοργάνωση. Σε μια σεζόν κατά την οποία πολλά διακυβεύονται στον σύλλογο από την ευρωπαϊκή του πορεία.

Για τον Ντε Βινσέντι, τέτοιας υφής παιχνίδια αποδείχθηκαν πάντως βούτυρο στο ψωμί του. Πριν από δύο χρόνια με δύο γκολ «καθάρισε» την Ελσίνκι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και στον αμέσως επόμενο «διπλοκλείδωσε» την εκτόξευση του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης απέναντι στην Άαλμποργκ (ένα γκολ).

Πέρυσι, ήταν ο παίκτης που σκόραρε στο Εθνικό Στάδιο των Σκοπίων και ο ΑΠΟΕΛ πήρε με δύο ισοπαλίες επί της Βάρνταρ (0-0, 1-1) την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί, όπου ο Ντε Βινσέντι «σκούπισε» τη Μίντζιλαντ μέσα στο άντρο της πετυχαίνοντας δύο τέρματα, ανοίγοντας παραλλήλως διάπλατα τον δρόμο. Δεν σκόραρε επί της Αστάνα στα πλέι οφ και ο ΑΠΟΕΛ έτσι περιορίστηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ