aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚατάθεση ψυχής μέσα στο Τσίρειο ο ΑΠΟΕΛ

Κατάθεση ψυχής μέσα στο Τσίρειο ο ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο του Τσιρείου καλείται να κάνει ο ΑΠΟΕΛ. Στο σημερινό σπουδαίο ραντεβού με τον Απόλλωνα για την τρίτη στροφή των πλέι οφ, επιβάλλεται οι γαλαζοκίτρινοι να… μασούν σίδερα, να δώσουν το άπαν των δυνάμεών τους ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του «καυτού» 90λέπτου, φτάνοντας εν τέλει στο ζητούμενο. Και αυτό δεν είναι άλλο από τη νίκη που θα τους φέρει αυτομάτως στην κορυφή της βαθμολογίας, διατηρώντας παραλλήλως τρεις βαθμούς διαφορά από τους κυανόλευκους της Λεμεσού.

Διαβάστε επίσης: Τι «διδάσκει» η προϊστορία του Απόλλων-ΑΠΟΕΛ;

Και σε αυτή την άκρως σημαντική φάση που μπήκε το πρωτάθλημα, έχει σπουδαία σημασία να σε κυνηγούν παρά να βρίσκεσαι εσύ σε θέση κυνηγού αφού μεταφέρεις το άγχος και την πίεση στην άλλη πλευρά. Ιδιαίτερα για τον ΑΠΟΕΛ που κουβαλά την αύρα (και τη δυναμική) των πέντε συνεχόμενων τίτλων, αποδεικνύοντας πλειστάκις πως ξέρει τον τρόπο να επιβιώνει κόντρα σε κάθε δυσκολία.

Διαβάστε επίσης: «Χειροπέδες» στα δεξιά

Ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του έχουν αποκρυπτογραφήσει το αγωνιστικό προφίλ του Απόλλωνα, μεταφέροντας στους ποδοσφαιριστές τις απαραίτητες πληροφορίες. Σε πρώτη φάση, θα έχει μεγάλη σημασία για τους γαλαζοκίτρινους να κλείσουν τους χώρους ώστε να περιοριστεί η επιθετική δραστηριότητα του αντιπάλου. Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ θέλει να δει πειθαρχημένη και πρωτίστως οργανωμένη την ομάδα του στο πρώτο μισό του χώρου δράσης της προκειμένου ο Απόλλων να μην επιβάλει τον ρυθμό ή τον αγωνιστικό προσανατολισμό που θα τον βολεύει.

Διαβάστε επίσης: Έγινε το αναμενόμενο στον ΑΠΟΕΛ

Οι πρωτευουσιάνοι, ασφαλώς, δεν θα κοιτάξουν μονάχα το πώς θα αμυνθούν αποτελεσματικά, αλλά και το πώς θα καταφέρουν να ξεκλειδώσουν την καλύτερη αμυντική γραμμή του μαραθωνίου. Ο Ελλαδίτης προπονητής πιστεύει πως η ομάδα του διαθέτει τους ποδοσφαιριστές που είναι ικανοί να κάνουν τη ζημιά στην εστία του Μπρούνο Βάλε. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό θα είναι η υπομονή, η επιμονή και ασφαλώς η ευστοχία. Περιμένει από τους παίκτες του ότι θα προσθέσουν εξυπνάδα στις κινήσεις τους, ανιχνεύοντας και οι ίδιοι μέσα από τη ροή του ντέρμπι τους διαδρόμους που οδηγούν προς το αντίπαλο «κουτί».

Με αυτά και με αυτά, η μεγάλη στιγμή για τον ΑΠΟΕΛ. Είναι η ώρα που πρέπει να αποδείξει την αξία του, περνώντας μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις. Ο σημερινός αγώνας στο Τσίρειο έχει τεράστια σημασία όσον αφορά στη συνέχεια και αναμφίβολα, το πού θα καταλήξουν οι τρεις βαθμοί που διακυβεύονται και θα καθορίσουν αναλόγως την επόμενη μέρα. Και στην ομάδα της Λευκωσίας θέλουν και πιστεύουν ότι αυτοί θα είναι που θα φτάσουν στις επτά δεκάδες βαθμών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ