aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Ήθελα να συνεχίσω στον ΑΠΟΕΛ, αυτά που έμαθα στην Μπαρσελόνα»

«Ήθελα να συνεχίσω στον ΑΠΟΕΛ, αυτά που έμαθα στην Μπαρσελόνα»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Ο Τόμας Κρίστιανσεν φέρνει την αύρα του «Καμπ Νόου» στον ΑΠΟΕΛ με μοναδικό στόχο «να πάει μέχρι τέλους» για την πρόκριση στους  «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Έτσι αρχίζει το αφιέρωμα-συνέντευξη της ΟΥΕΦΑ για τον προπονητή των γαλαζοκιτρίνων.

Και συνεχίζει: «Απέτυχε την τελευταία στιγμή να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ο ΑΠΟΕΛ άρπαξε τη δεύτερη ευκαιρία του στο Γιουρόπα. Νίκησε την Αστάνα στην Κύπρο και θριάμβευσε εναντίον του Ολυμπιακού στην Ελλάδα.

«Ήταν πολύ σημαντικό για τον σύλλογο, τον κόσμο και την ομάδα», δήλωσε ο Κρίστιανσεν στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ, μιλώντας για την πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΑΠΟΕΛ σε ευρωπαϊκό όμιλο. «Η ομάδα απέκτησε μεγάλη αυτοπεποίθηση από το γεγονός ότι μπορούμε να νικούμε σε γήπεδα όπως αυτό του Ολυμπιακού, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, που αγωνίζεται πολλά χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο 43χρόνος τεχνικός προσλήφθηκε τον Μάιο στον ΑΠΟΕΛ μετά από δύο χρόνια όπου εντυπωσίασε με τη δουλειά του στην ΑΕΚ. Εκεί, εισήγαγε νέες μεθόδους, τις οποίες έμαθε υπό τις οδηγίες του Γιόχαν Κρόιφ στην Μπαρσελόνα. «Ήθελα να συνεχίσω στον ΑΠΟΕΛ αυτή τη φιλοσοφία, αλλά λόγω των ποδοσφαιριστών που έχουμε στο ρόστερ έπρεπε να βρω άλλα συστήματα, άλλες λύσεις», εξήγησε. «Αυτή τη στιγμή αγωνιζόμαστε κάπως διαφορετικά, αλλά με την ίδια φιλοσοφία.

untitled-1Γεννημένος στη Δανία από Δανό πατέρα και Ισπανίδα μητέρα, ο Κρίστιανσεν υπέγραψε στην Μπαρσελόνα όταν ήταν έφηβος, μαθαίνοντας πολλά από την προπόνηση του Κρόιφ στην πρώτη ομάδα, τα οποία θα τα κρατήσει μία ζωή.

«Με αυτόν το ποδόσφαιρο ήταν  κάτι διαφορετικό», λέει ο Κρίστιανσεν, ο οποίος αγωνίστηκε τη σεζόν 1992-1993 στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με τη φανέλα των μπλαουγκράνα. «Κάθε μέρα μαθαίνεις κάτι νέο, ακόμη και από τους συμπαίχτες σου, όπως ο Γκουαρδιόλα, ο Λάουντρουπ, ο Κούμαν, ο Στόιτσκοφ και ο Ρομάριο».

2412879_w1

Ο πρώην επιθετικός της Μπόχουμ και του Ανόβερου τονίζει πως ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι τόσο εντυπωσιακός όπως η Μπαρσελόνα, όμως είναι μία ομάδα σκληρή, αδίστακτη και δύσκολο να την κερδίσει κάποιος. Ο επιθετικός Πιέρος Σωτηρίου σκοράρει σημαντικά γκολ, όχι μόνο αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό, τη στιγμή που ο Ολλανδός τερματοφύλακας, Μπόι Βάτερμαν, ο Γιάννης Γιαννιώτας και οι στόπερ Καρλάο και Μερκής αποτελούν πρότυπα σταθερότητας στην ομάδα.

«Αν παίξουμε όπως το κάναμε απέναντι στον Ολυμπιακό, σοβαρά και καλά προετοιμασμένοι τακτικά, μπορούμε να νικήσουμε τη Γιανγκ Μπόις και να ανεβούμε στους 9 βαθμούς στον όμιλο μας. «Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η πρόκριση μας στους 32, αυτή είναι η αποστολή μας», κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ