aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ βελονότρυπα που έγινε… κοφίνι!

Η βελονότρυπα που έγινε… κοφίνι!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Από τα εννέα γκολ σε εφτά αγώνες, πριν από ένα περίπου μήνα (στις 29 Οκτωβρίου για την ακρίβεια και μετά τον αγώνα με τον Εθνικό) και ένα μέσο όρο 1.28 ανά αγώνα, στα 26 γκολ σε 11 αγώνες και τα 2.36 τέρματα μέσο όρο ανά αγώνα. Με τους γαλαζοκίτρινους να έχουν τον δεύτερο καλύτερο μέσο όρο μετά τον Απόλλωνα (25 γκολ σε δέκα παιγνίδια και μ.ο. 2.5 γκολ ανά αγώνα), βάσει των αγώνων που έδωσαν οι ομάδες και όπως είναι φυσικό, ο Γιώργος Δώνης δεν έχει παρά να νιώθει και να δηλώνει ικανοποιημένος.

Η αλήθεια είναι πως ο ΑΠΟΕΛ, μέχρι πρότινος με δυσκολία έβλεπε δίκτυα και ακόμα πιο δύσκολα έφτιαχνε φάσεις μπροστά από το τέρμα των αντιπάλων. Στις τελευταίες αγωνιστικές η εικόνα των γαλαζοκίτρινων βελτιώθηκε, με αποτέλεσμα να βελτθιωθεί σε σημαντικό βαθμό και η αποτελεσματικότητα τη ομάδας. Ακόμα πιο ενθαρρυντικό, το γεγονός ότι αυξήθηκε ο αριθμός των ποδοσφαιριστών της ομάδας που «είδαν» δίκτυα, από εφτά που ήσαν, στον αγώνα με τον Ερμή έφτασαν τους δέκα. Αλωνεύτης, Λάγο και Αντωνίου, πέτυχαν τα πρώτα τους γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ποτέ μετρά έξι, ο Ντε Καμάργκο πέντε, Σάλαϊ και Ζαχίντ από τέσσερα, δύο ο Μακρής και ένα ο Εμπεσίλιο. Μαζί με τα τρία των τριών «νέων» σκόρερ, μας κάνουν σύνολο 26 γκολ. Καθόλου κακή συγκομιδή, αν λάβουμε υπόψην τα «φονικά όπλα» που διαθέτει ο ΑΠΟΕΛ στο οπλοστάσιο του. Σ’ αυτό βέβαια, έβαλε το χεράκι του και ο Γιώργος Δώνης που δεν σταματά να ανακατεύει την τράπουλα, δίνοντας ευκαιρίες σε όλους τους ποδοσφαιριστές (Ορ, Αντωνίου, Μακρή, Γκρούμπατς).

Η συνέχεια, βέβαια, αναμένεται να είναι ακόμα πιο ενδεικτική και διασαφηνιστική. Αν δηλαδή όντως οι γαλαζοκίτρινοι βρήκαν τις «απαντήσεις» και τις λύσεις στις κλειστές άμυνες. Ειδικά όταν θα αρχίσουν και οι αγώνες ντέρμπι και ο βαθμός δυσκολίας στην υπόθεση γκολ θα είναι πολύ πιο μεγάλος απ’ ότι τώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ