Η «παλιοσειρά» στην αναφορά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Μοιάζει οξύμωρο, από την άλλη δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Ο ΑΠΟΕΛ τη σεζόν 2016-17 θα είναι ο ΑΠΟΕΛ του Τόμας Κρίστιανσεν, παρόλα αυτά ο Δανός τεχνικός θα στηριχθεί στη κλασσική και δοκιμασμένη συνταγή των προκατόχων του, η οποία φθάνει μέχρι και τον Μαρίνο Ουζουνίδη!

Με πιο απλά λόγια, οι γαλαζοκίτρινοι και ειδικότερα ο καθ’ ύλην αρμόδιος της ομάδας θα κάνει τις επιλογές του για δύο ή τρεις θέσεις «κλειδιά» στην ενδεκάδα, ωστόσο ο βασικός κορμός -τουλάχιστον στους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά και στο πρωτάθλημα- θα αποτελείται από οκτώ, ίσως και εννέα ποδοσφαιριστές της «παλιοσειράς».

Αυτό είθισται να αποτελεί «νόμο» για ομάδες έτοιμες, «στημένες», αλλά και που δεν έχουν την πολυτέλεια χρόνου στη διάθεση τους για σωρηδόν αλλαγές σε πρόσωπα και τακτική στην ομάδα. Έχουμε και λέμε: Πάρντο, Μιλάνοφ, Καρλάο, Μερκής, Μοράις, Εφραίμ, Ντε Βινσέντι, Πιέρος και ένας εκ των Αρτυματά, Βινίσιους, θα αποτελούν τις πρώτες επιλογές του Δανού. Κι αυτό χωρίς να υπολογίζετε ποια κατάληξη θα έχει το θέμα Γιαννιώτα.

Ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν είτε από τον πιο πρόσφατο τεχνικό που βρισκόταν στον πάγκο των γαλαζοκίτρινων, τον Κετσπάγια (Μιλάνοφ, Μερκής, Γιαννιώτας), είτε επί εποχής Δώνη (Καρλάο, Εφραίμ, Ντε Βινσέντι), είτε επί Σέρζιο (Βινίσιους), είτε επί Ιβάν (Πάρντο), είτε ακόμη επί Μαρίνου Ουζουνίδη (Μοράις)! Είναι γι αυτό το λόγο που για τον Κρίστιανσεν, αλλά και όλους στον ΑΠΟΕΛ αποτελεί «must» να πετύχουν διάνα στην επιλογή τους σε ότι αφορά τον αριστερό μπακ και τον σέντερ φορ.

Εφόσον λοιπόν οι ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν έρθουν και «δέσουν» με τους υπόλοιπους, οι πρωταθλητές θα έχουν κάθε λόγο να κάνουν όνειρα. Κάτι που θα βοηθήσει και τον Κρίστιανσεν στις επιλογές του για την ενδεκάδα και θα του δώσει τη δυνατότητα να μην καταφύγει σε αλχημείες και πειράματα και να ακολουθήσει την κλασσική, δοκιμασμένη και πετυχημένη (εν πολλοίς) συνταγή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ