aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ μεγάλη επιστροφή του πολύτιμου «Βίνι»!

Η μεγάλη επιστροφή του πολύτιμου «Βίνι»!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Την επανεμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους μετά από διάστημα δύο μηνών πραγματοποίησε ο Βινίσιους Φράνκο Ολιβέιρα στην αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ κόντρα στη Δόξα στο Μακάρειο για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Ο Βραζιλιάνος μέσος των πρωταθλητών Κύπρου, συνδύασε τη δεύτερή του συμπερίληψη στην αποστολή του Τόμας Κρίστιανσεν με 20 λεπτά συμμετοχής, δείχνοντας να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του. Αυτό αποτελεί πολύ μεγάλο κέρδος για τον Θρύλο!

Έβαλε τα πόδια στη φωτιά, έδειξε ορεξάτος, έβγαλε ενέργεια στο γήπεδο και γενικώς στο λίγο διάστημα που έπαιξε φανέρωσε πως είναι πλέον θέμα χρόνου να επανακτήσει πλήρως τις αγωνιστικές ισορροπίες του. Εξέλιξη, η οποία χαροποιεί τους πάντες στο στρατόπεδο των γαλαζοκιτρίνων κι ενώ ακολουθεί μία σειρά καθοριστικών αγώνων, αρχής γενομένης από την εκτός έδρας αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής απέναντι στην ΑΕΛ.

Την ώρα που μπήκε στο γήπεδο αντί του Λορένζο Εμπεσίλιο, χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους  και φυσικά ανταπέδωσε, ενώ από το ζέσταμα κιόλας είχε ακούσει τους λιγοστούς οπαδούς του ΑΠΟΕΛ που βρέθηκαν στο Μακάρειο να τραγουδούν το όνομά του. Σαφέστατα μια πολύ σημαντική στιγμή για τον έμπειρο Βραζιλιάνο μέσο, ο οποίος αγωνίστηκε λίγο πιο μπροστά από τους Νούνο Μοράις και Ρότζερ Κάνιας στην καρδιά του κέντρου, βγαίνοντας πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή, χάνοντας μάλιστα ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ (90’).

Η αλήθεια είναι ότι έχει περιθώρια βελτίωσης, αλλά αυτό οφείλεται στη δίμηνη απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους και στο ότι ο ΑΠΟΕΛ είχε ρίξει ρυθμό αφού είχε κάνει τη «δουλειά» του σε μεγάλο βαθμό. Το ομαδικό πνεύμα του Βινίσιους, η προσφορά του σε μια σειρά από «ειδικές κατηγορίες» που συνήθως αφορούν μονάχα τους προπονητές είναι τεράστια. Τα πολλά και πολύτιμα τρεξίματα του. Και κάτι ακόμη που πλέον έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Η ηγετική φυσιογνωμία του στα «αποδυτήρια». Είναι εκ των παικτών που θα εμπνεύσουν και θα βάλουν στο «κόλπο» και τους υπόλοιπους, ιδίως τους «νεώτερους».

Όπως προαναφέραμε, ο Βραζιλιάνος μπορεί να αγωνισθεί σ’ ένα σχήμα με τρεις παίκτες στον άξονα. Κομμένο και ραμμένο δηλαδή πάνω στις ικανότητές του, αφού μπορεί να παίξει στο «ρόμβο» ως ανασταλτικός, αλλά και σαν κρυφός επιθετικός. Θα γίνουν οι σχετικές δοκιμές τις επόμενες ημέρες και αναλόγως της κατάστασης του παίκτη, πιθανότατα θα «οδηγήσει» και τις σκέψεις του προπονητή του. Πολύ σημαντικό το δικό του κομμάτι στο παζλ που θα σχηματιστεί ενόψει της ΑΕΛ, σε ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι στο πρωτάθλημα.

Οι συζητήσεις της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ με τον Βινίσιους για την ανανέωση των συμβατικών του δεσμεύσεων βρίσκεται σε καλό δρόμο. Όπως αφήνεται να διαρρεύσει, ο Βραζιλιάνος θα υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τους γαλαζοκίτρινους που θα τον διατηρεί στο ρόστερ για τα επόμενα χρόνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ