Γυρίζει η… μπίλια για τον Τόμι Οάρ


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Είναι ξεκάθαρο από πλευράς ΑΠΟΕΛ ότι θα ήθελαν… χθες να είχε μπει τελεία στην προσθήκη ακραίου επιθετικού. Επιδίωξη είναι να γίνει μετεγγραφή εκείνου του ποδοσφαιριστή που θα ενσωματωθεί άμεσα στις προπονήσεις, θα βρει τον ρόλο του μέσα στο σύνολο όσο πιο νωρίς γίνεται, δίνοντας λύσεις στην τεραστίων διαστάσεων πρόκληση των προκριματικών γύρων του Τσάμπιονς Λιγκ. Εν ολίγοις, βασική επιδίωξη είναι η απόκτηση ενός παίκτη που θα έχει το αγωνιστικό υπόβαθρο ώστε να κάνει τη διαφορά, χωρίς με αυτό να σημαίνει πως υποτιμάτε η ικανότητα των άλλων ακραίων επιθετικών που βρίσκονται στο ρόστερ.

Βασικός υποψήφιος ήταν και παραμένει ο Τόμι Οάρ, αφού πρόκειται για επιλογή που υπέδειξε ο Μάριο Μπέιν καθώς γνωρίζει πολύ καλά τον 25χρονο Αυστραλό από τη θητεία του στην Ουτρέχτη. Σε πέντε σερί σεζόν, δηλαδή από το 2010 έως το 2015,σε 93 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε 7 τέρματα, δίνοντας τις δέουσες λύσεις στον ολλανδικό σύλλογο.

Ο Οάρ είναι εν ενεργεία διεθνής με την εθνική της χώρας του και μάλιστα, εάν αποκτηθεί θα πάρει θέση κοινοτικού καθώς έχει ισπανικό διαβατήριο. Όπως γράψαμε στη χθεσινή έκδοση, η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ τα βρήκε με την Μπρίσμπεϊν Ρόαρ, ομάδα που έχει τα δικαιώματα του τεχνίτη ποδοσφαιριστή αφού στο συμβόλαιο που διατηρεί με τον Οάρ υπάρχει ρήτρα 350.000 ευρώ για την αποδέσμευσή του.

Κάτι που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή. Αυτό που απέμεινε είναι η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη να τα βρει και με τον παίκτη. Ο 25χρονος, υπενθυμίζουμε, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της Μπρίσμπεϊν Ρόαρ, οπότε ο πήχης δεν είναι χαμηλά. Οι επόμενες μέρες κρίνονται καθοριστικές αφού η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει με τον ένα ή άλλο τρόπο, ενώ αξιολογούνται κι άλλοι παίκτες.

Στον ΑΠΟΕΛ, πάντως, αποφεύγουν να αναφερθούν για κάθε ποδοσφαιριστή που φέρεται πως βρίσκεται στο μετεγγραφικό στόχαστρο και το ρίχνουν στο γενικό περίγραμμα που αφορά στη φιλοσοφία για την ενίσχυση. Πως, δηλαδή, «αν είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει την ποιότητα και το αγωνιστικό επίπεδο να καλύψει τα στοιχεία που ψάχνει ο ΑΠΟΕΛ και είναι στο οικονομικό πλαίσιο που μπορεί η ομάδα να προσφέρει, τότε θα προχωρήσει».

Λένε ότι «υπάρχουν περιπτώσεις που οι οικονομικές τους απαιτήσεις που είναι ψηλότερες από το αγωνιστικό τους επίπεδο όπως εμείς το κρίνουμε» και πως «αν αλλάξει κάποιο δεδομένο και θα κινούμαστε στο ίδιο πλαίσιο αντίληψης, τότε θα προχωρήσουμε».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ