aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

 ΑΠΟΕΛίστας με μόλις €275.000!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Γκιγιόμ Οαρό. Μήπως σας λέει κάτι το εν λόγω όνομα; Μέχρι την περασμένη Τετάρτη, μάλλον θα σας ήταν (παντελώς) άγνωστο. Τουλάχιστον, στους πλείστους. Για να ακριβολογούμε, σε όσους δεν είναι λάτρεις του γαλλικού ή του ελβετικού ποδοσφαίρου. Μιλάμε για τον επιθετικό της Γιανγκ Μπόις, ο οποίος παραβίασε τρεις φορές την εστία του Μπόι Βάτερμαν στο παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Μιλάμε για τον δίμετρο Γάλλο (1.92μ.) που αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την αμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ, κάνοντας πάρτι στις εναέριες (κυρίως) μονομαχίες. Μιλάμε για τον παίκτη που με το χατ-τρικ που πέτυχε εις βάρος των γαλαζοκιτρίνων έφτασε τα εννέα τέρματα και αποτελεί τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Γιανγκ Μπόις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Η… σχέση του Οαρό με τον ΑΠΟΕΛ, δεν σταματά έως εδώ. Στη θερινή μετεγγραφική περίοδο του 2014 είχε προταθεί στην ομάδα της Λευκωσίας, αλλά ο πρώην τεχνικός διευθυντής Νταβίντ Νασιμέντο και (πολύ περισσότερο) ο Γιώργος Δώνης, τον είχαν απορρίψει! Εν ολίγοις έκριναν πως δεν ήταν για τα κυβικά του Θρύλου, στρέφοντας την προσοχή προς άλλες κατευθύνσεις.

Και εύλογα θα διερωτηθείτε: «Μήπως σκάλωσε η μετεγγραφή του ένεκα των λεφτών που αξίωνε;». Σας πληροφορούμε, λοιπόν, πως ο Γάλλος στάικερ ήταν πρόθυμος να κατηφορήσει στην Κύπρο, υπογράφοντας συμβόλαιο που θα προέβλεπε απολαβές 275.000 ευρώ (συν τα μπόνους)! Δηλαδή, σχεδόν το μισό ποσό που κόστισε η απόκτηση του Ράφικ Τζιμπούρ, για τον οποίο ο Δώνης έκανε σαν τρελός για να τον δει να αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ.

Ο Οαρό, τελικά, μετακόμισε στη Βέρνη, μετρώντας στις δύο προηγούμενες σεζόν 41 γκολ σε 62 επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα της Γιανγκ Μπόις. Και φέτος, παρά τον τραυματισμό που πέρασε, διατήρησε τη σχέση αγάπης με το αντίπαλο πλεκτό. Εξάλλου, δεν είναι κανένας τυχαίος επιθετικός.

Για μια πενταετία αγωνιζόταν στη γραμμή κρούσης της Παρί Σεν Ζερμέν (2008-13), παρέα με τον διεθνή Γάλλο Γκαμέιρο. Η απόκτηση των Καβάνι και Ιμπραΐμοβιτς, είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον γαλλικό σύλλογο (φορούσε τον αριθμό 9), υπογράφοντας πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με την Τάλεϊν Αερμπιν ΦΚ της Κίνας, προτού επαναπατριστεί για λογαριασμό της Μπορντό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ