aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Υπάρχει (καλύτερη) ζωή χωρίς κεντρικό επιθετικό

ΑΠΟΕΛ: Υπάρχει (καλύτερη) ζωή χωρίς κεντρικό επιθετικό

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στο σχηματισμό 3-5-2 που επέλεξε ο Πάολο Τραμετσάνι στα δύο δύσκολα παιχνίδια που προηγήθηκαν, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες, πετυχαίνοντας εννέα τέρματα. Δηλαδή 4,5 μέσος όρος ανά παιχνίδι. Κάτι που έλειπε στη μεγαλύτερη διάρκεια των φετινών υποχρεώσεών του, ενώ με τη Νέα Σαλαμίνα το ποσοστό κατοχής της μπάλας «καρφώθηκε» στο 76%.

Διαβάστε επίσης: Το ποσό ρεκόρ για Αλ-Τάαμαρι και η θέση του ΑΠΟΕΛ

Στο νέο σύστημα του Ιταλού προπονητή δεν είναι αναγκαία η παρουσία κλασικού επιθετικού. Εξάλλου, η ομάδα πήρε ελάχιστα γκολ από τους σέντερ φορ. Ο Ρέζα Γκουτσανετζάντ για παράδειγμα, σκόραρε για τελευταία φορά στις 27 Οκτωβρίου και πιο συγκεκριμένα στο παιχνίδι με την Αλκή Ορόκλινη. Αυτό ήταν και το τελευταίο τέρμα που πήρε ο ΑΠΟΕΛ από επιθετικό κορυφής.

Από τότε, μεσολάβησαν έξι αναμετρήσεις (Ομόνοια, Πάφος FC, Παραλίμνι, ΑΕΚ, Απόλλων, Νέα Σαλαμίνα) κατά τις οποίες η ομάδα του Τραμετσάνι πέτυχε 14 τέρματα, κανένα όμως δεν προήλθε από  κλασικό στράικερ. Από τρεις φορές σκόραραν οι Αλ Τάαμαρι και Νετάλ, από δύο οι Μοράις, Ενσούε και από ένα οι Ντε Βινσέντι, Εφραίμ, Ιωάννου, Μιντίκκης (αυτογκόλ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ