aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Το «πεπρωμένο» της φανέλας με το Νο 26

AΠΟΕΛ: Το «πεπρωμένο» της φανέλας με το Νο 26

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Με αυτά που έχουν συμβεί από το καλοκαίρι του 2007 και εντεύθεν, δηλαδή όταν η διοίκηση Κυριάκου Ζιβανάρη εντόπισε και απέκτησε τον νεαρό τότε Νούνο Μοράις από την Τσέλσι, ήταν δεδομένο πως ο Πορτογάλος είτε έτσι, είτε αλλιώς θα ρίζωνε στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος»!

Η μετακίνησή του από το κέντρο της άμυνας στη μεσαία γραμμή από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς προς το φινάλε της πρώτης σεζόν παρουσίας στο γαλαζοκίτρινο ρόστερ, αποτέλεσε εφαλτήριο για την εκτόξευση. Είναι ο ποδοσφαιριστής με τον αριθμό 26 που έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του ώστε να αλλάξει η σύγχρονη ιστορία του Θρύλου, μένει πιστός στο… πεπρωμένο του.

Η σημαία θα συνεχίσει να κυματίζει στον ιστό της και την επόμενη σεζόν. Ο 34χρονος, όπως αποκάλυψε το Goal.com.cy, μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων, επέκτεινε την παρουσία του για 12η ποδοσφαιρική περίοδο, με στόχο να προσθέτει το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα και ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Διαβάστε επίσης: Έμειναν 27 για να γίνει ο μεγαλύτερος… θρύλος του ΑΠΟΕΛ

Ο εκ των αρχηγών της ομάδας και ρέκορντμαν συμμετοχών στο κυπριακό ποδόσφαιρο ως ξένος ποδοσφαιριστής, συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των γαλαζοκιτρίνων τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στις ευρωπαϊκές. Μάλιστα, «τρέχει» για να ξεπεράσει τον μοναδικό Γιάννο Ιωάννου που μετρά 504 συμμετοχές με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

Και στη λήξασα σεζόν, ο Νούνο ήταν ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής, σκοράροντας μάλιστα και εννιά γκολ, τα περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Εν ολίγοις, γιγάντωσε ακόμα περισσότερο το μύθο του στα 34 του χρόνια, δείχνοντας πως έχει ακόμη πολλά να προσφέρει. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ τού «κόλλησαν» το προσωνύμιο «βιονικός» καθώς δεν σταματά να τρέχει ούτε δευτερόλεπτο, με την κούραση να αποτελεί γι΄αυτόν μια άγνωστη λέξη.

Διαβάστε επίσης: Οι απολαβές και το μπόνους στο συμβόλαιο του Μοράις

Συν τοις άλλοις, όλα αυτά που χρόνια που αγωνίζεται με τη φανέλα των πρωταθλητών, δεν πέρασε ποτέ από σοβαρό τραυματισμό για να μείνει παροπλισμένος και το σπουδαιότερο ούτε σε πειθαρχικό παράπτωμα υπέπεσε. Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους συμπαίκτες του και στα δύσκολα βγαίνει μπροστά, δίνοντας το σύνθημα της αντεπίθεσης.

Ο Μοράις πανηγύρισε οκτώ πρωταθλήματα (2009, 2011, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018), τρία κύπελλα (2008, 2014, 2015), δύο νταμπλ (2014, 2015), τέσσερα Σούπερ Καπ (2008, 2009, 2011, 2013) και ασφαλώς, διακρίσεις στην Ευρώπη, με πιο σπουδαία τη συμμετοχή στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ακολούθως την παρουσία στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Πορτογάλος άσος, ανήκει εδώ και μήνες σε ένα κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών που έχουν καταγράψει περισσότερες από 100 συμμετοχές στην Ευρώπη αγωνιζόμενοι με την ίδια ομάδα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ