aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Το «παιδομάζωμα» των πρωταθλητών

ΑΠΟΕΛ: Το «παιδομάζωμα» των πρωταθλητών

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ βρίσκεται στη διαδικασία να «χτίσει» τον δικό του ΑΠΟΕΛ και ένας από κυριότερους άξονες του εγχειρήματος είναι να πραγματοποιηθούν οι δέουσες κινήσεις που θα μειώσουν παραλλήλως τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ. Και -γιατί όχι;- κάποιοι εξ αυτών να μην καταλαμβάνουν θέση στον κατάλογο Α΄.

Για να ακριβολογούμε, πρόκειται για μια προσπάθεια που άρχισε πριν από ενάμιση χρόνο και οι εξάκις πρωταθλητές βαδίζουν πιστά στο εν λόγω μονοπάτι, έχοντας αυτή τη φορά στη «φαρέτρα» τις συνεργασίες που ανέπτυξε η διοίκηση με συλλόγους της Βραζιλίας.

Διαβάστε επίσης: Ξέσπασμα Χιώτη για Κάριους: «Ο Ελληνάρας…»!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως την πρώτη προσθήκη αποτέλεσε ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ Βάντερσον ντε Ζεσούς Μάρτινς ή εν συντομία Κάζου, ο οποίος στις 17 Ιουλίου κλείνει μόλις 23 ετών και θα αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τη Σάντος. Και άλλο τόσο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι χθες, λίγο μετά τις 14:00, ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε την προσθήκη ενός ακόμη νεαρού παίκτη, επίσης με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, αυτή τη φορά από τη Σάο Πάολο.

Ο λόγος για τον μεσοεπιθετικό Λεονάρντο Νατέλ Βιέιρα, ο οποίος είναι μόλις 21 ετών και στη λήξασα σεζόν αγωνιζόταν στη Φορταλέζα. Έναν ποδοσφαιριστή που εδώ και καιρό είχε συμφωνήσει με τους γαλαζοκίτρινους και απέμειναν τα διαδικαστικά ώστε να ενταχθεί και επισήμως στο ρόστερ.

Διαβάστε επίσης: Βέβαιοι για το μέλλον του Καρλάο οι Ιταλοί

Και όπως όλα δείχνουν, ο εμβολιασμός στο έμψυχο δυναμικό νεαρών παικτών δεν θα σταματήσει εδώ. Ήδη, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την απόκτηση του Μούσα Αλ Τάαμαρι, με τους πρωτευουσιάνους να έχουν ως αντίπαλο στη μάχη που δίνουν τη Ζυρίχη, η οποία επίσης «γλυκοκοιτάζει» τον εξελίξιμο Ιορδανό παίκτη. Φέτος, αγωνιζόταν στην Αλ Τζαζίρα με τη μορφή δανεισμού από τη Σαμπάμπ Αλ Ορντόν, με την οποία διατηρεί συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Ο ΑΠΟΕΛ κάνει ό,τι είναι δυνατό για να εντάξει στο ρόστερ τον 20χρονο εξτρέμ, ιδιαίτερα μετά που και ο Μπαλταζάρ βρέθηκε στην Ιορδανία, βλέποντας τον παίκτη διά ζώσης.

Με αυτά και με αυτά, η ομάδα της Λευκωσίας θέλει να «χτίσει» σε όσο γίνεται πιο υγιείς βάσεις, ανανεώνοντας σταδιακά το έμψυχο δυναμικό. Έστω κι αν αυτό γίνει με παίκτες που έρχονται υπό το καθεστώς του δανεισμού καθώς εάν «κουμπώσουν», θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την απόκτησή τους.  Αφενός οι καλοί νεαροί παίκτες είναι εξελίξιμοι και άρα οι προοπτικές μεταπώλησής τους είναι σαφώς μεγαλύτερες. Και αφετέρου ταιριάζουν στα «θέλω» της διοίκησης, η οποία υπερτονίζει την αναγκαιότητα να αδειάσει σταδιακά το ρόστερ από παίκτες που βρίσκονται σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία και να γεμίσει με ποδοσφαιριστές που παίζουν με πάθος, είναι γεμάτοι κίνητρα και διψούν για διακρίσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ