aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Προσοχή! Σήμα κινδύνου...

ΑΠΟΕΛ: Προσοχή! Σήμα κινδύνου…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ, στις οκτώ τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις με αντίπαλο την ΑΕΛ, ομάδα δηλαδή που αντιμετωπίζει το ερχόμενο Σάββατο, κατάφερε να καρπωθεί τους τρεις βαθμούς μόνο σε τρεις εξ αυτών. Μάλιστα, η μία μονομαχία της οποίας είχαν προηγηθεί πολλά, διεξήχθη σε… ουδέτερο έδαφος («Αντώνης Παπαδόπουλος»).

Γενικεύοντας λιγάκι το θέμα και πιο συγκεκριμένα βλέποντας τον απολογισμό  του ΑΠΟΕΛ στα παιχνίδια που έδωσε μακριά από το άντρο του απέναντι στην ομάδα της Λεμεσού κατά την τελευταία δεκαετία, παρόλο που οι αριθμοί είναι υπέρ του, η ένδειξη «προσοχή-κίνδυνος» συνεχίζει να αναβοσβήνει.

Σε 13 αναμετρήσεις, επτά φορές κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο των «λεόντων», τέσσερις φορές έμεινε στην ισοπαλία και δύο ηττήθηκε. Η πρόσφατη «σφαλιάρα» ήταν προ διετίας, όταν στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής (1-2) ο Ταγκμπατζούμι είχε σκοράρει δις. (66′ πεν., 73′) και η άλλη, ένα χρόνο προηγουμένως. Μόλις στη 2η στροφή του μαραθωνίου οι Ουόν (10΄) και Σα (39′) είχαν κάνει τη ζημιά (2-1).

Κάτι άλλο που δεικνύει τον βαθμό δυσκολίας της επικείμενης εξόδου του ΑΠΟΕΛ είναι το γεγονός πως οι πέντε από τις επτά νίκες του επιτεύχθηκαν με την ψυχή στο στόμα. Στις τέσσερις εξ αυτών ο φωτεινός πίνακας έγραφε 1-0.

Σκορ με το οποίο είχε «αποδράσει» παρεμπιπτόντως και στη λήξασα σεζόν με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές ένεκα ενός… κεραυνού που έφυγε από το δεξί πόδι του Μοράις (51’). Στο εν λόγω διάστημα που εξετάζουμε βγαίνει άλλο ένα συμπέρασμα.

aloneftis-gianniotasΜε εξαίρεση τα δύο παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου 2011-12 τα οποία έληξαν 0-0, σε όλα τ’ άλλα ο ΑΠΟΕΛ ανίχνευσε το μονοπάτι που… έβγαζε στην αντίπαλη εστία. Συνολικά, κατά την τελευταία δεκαετία, σκόραρε 18 φορές και αντιθέτως μάζεψε την μπάλα από το δικό του πλεκτό 9.   

Ξέχωρα από τα μηνύματα που στέλνει η προϊστορία, το επικείμενο 90λεπτο είναι σπουδαίο και αναμφιβόλως έχει πάρα πολύ μεγάλη βαθμολογική σημασία. Συν τοις άλλοις από το Σάββατο, μέσα στο Τσίρειο, αρχίζει για τον ΑΠΟΕΛ το πρόγραμμα… Γολγοθάς.

Σε 24 ημέρες, η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν θα δώσει ούτε λίγο ούτε πολύ έξι παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη, με όλα ανεξαιρέτως να έχουν τεράστιο βαθμό δυσκολίας. Οπότε, θέλει να μπει σε αυτή τη διαδικασία υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, διευρύνοντας την πορεία αντεπίθεσης προς την κατάληψη της πρώτης θέσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ